NIEUWS

Herstart wielerseizoen 2020 voor Sport Vlaanderen - Baloise: Czech Tour en Tour de l’Ain

Czech Tour (2.1 CZE) en Tour de l’Ain (2.1 FRA)
05 August 2020

Het is zover, we kunnen weer koersen. Na wekenlang individueel of in kleine groepjes trainen volgden in juli een goede test in de GP Vermarcsport en drie korte stages en België en Nederland. Vanaf donderdag en vrijdag staan de eerste UCI wedstrijden op het programma, en dat zijn meteen twee stevige rittenkoersen. En of onze renners ernaar uitkijken.

Czech Tour

De Czech Tour start donderdag met een ploegentijdrit over 18,1 kilometer. Onze renners daar zijn Cedric Beullens, Amaury Capiot, Milan Menten, Fabio Van den Bossche, Kenneth Van Rooy, Jordi Warlop en Thimo Willems. Woensdag werd het parcours van de ploegentijdrit al eens verkend. Vrijdag en in het weekend krijgen de renners nog ritten voorgeschoteld over respectievelijk 193, 209 en 179 kilometers. Op zaterdag en zondag komt zit daar behoorlijk wat klimwerk bij.

Tour de l'Ain

De driedaagse rittenkoers Tour de l'Ain start vrijdag. Dit is net als de Czech Tour een wedstrijd van UCI Europe categorie 1 maar de editie 2020 wordt toch wel een speciale. Omwille van het vele klimwerk, waaronder op de slotdag een rit uit de Ronde van Frankrijk later dit jaar, was de vraag voor deelname vanuit de Worldtourploegen nooit zo groot. Met 12 zijn ze, en bij de overige 12 ploegen zit nog de top van de ProTeams. Onze renners krijgen zo de kans om te koersen tegen Tour kleppers als Bernal, Thomas, Froome, Quintana, Roglic, Dumoulin, Kruijswijk, Gesink, Aru, Porte, Mollema en Martin. De eerste rit gaat over 140 kilometer met in de eerste helft vier heuvels. De tweede rit wordt al een stuk lastiger en de slotrit gaat over twee cols om daarna te eindigen op de Grand Colombier. Voor ons treden op Lindsay De Vylder, Gilles De Wilde, Kevin Deltombe, Edward Planckaert, Thomas Sprengers en Aaron Van Poucke. Een goede leerschool, zo stelde Walter Planckaert vooraf, zien waar onze renners uitkomen. Gilles en Aaron hebben in juli een hoogtestage afgewerkt in de Alpen. En in de eerste rit is Edward het speerpunt van de selectie, top tien moet kunnen.


Foto © Stijn Audooren / Linearecta.be


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners