NIEUWS

Jongste deelnemer Fabio Van den Bossche in vroege vlucht

Ronde van Vlaanderen (1.UWT BEL)
19 October 2020

De Ronde van Vlaanderen 2020 is voor Sport Vlaanderen - Baloise prima verlopen. Met youngster Fabio Van den Bossche hadden we iemand mee in de spits van de wedstrijd en Amaury Capiot moest pas op de Taaienberg de kop van de koers laten gaan maar eindigde nog knap op plaats 22, op 2'41" van de winnaar Mathieu van der Poel.

Vijf van onze renners debuteerden in de Ronde van Vlaanderen: Cedric Beullens, Gilles De Wilde, Fabio Van den Bossche, Milan Menten en Thimo Willems. Voor Amaury Capiot en Thomas Sprengers was dit de derde deelname. Meteen na de start toonden onder meer Fabio, Milan en Thomas zich vooraan bij de eerste aanvallers maar het duurde nog tot Sint-Niklaas vooraleer de kopgroep van de dag vorm kreeg. Zes renners reden weg, voor onze ploeg Fabio en daarbij Gijs Van Hoecke, Dimitri Peyskens Gregor Mühlberger, Samuele Battistella en Danny van Poppel. Tot bijna 9 minuten liepen de vluchters uit. Mooi moment op tweede beklimming van de Oude Kwaremont toen Fabio leek te kraken maar door beet en dan nog mee over de Paterberg ging. Pas in de vlakke strook tussen de Paterberg en de Koppenberg werden de vluchters gegrepen. Kortom, schitterende prestatie van Fabio, de jongste (20 jaar en 27 dagen) van alle deelnemers. Minder dan een week na het behalen van brons in het omnium op de Europese pistekampioenschappen U23 reed hij ruim 170 kilometer in de aanval.

Op dat moment zat Amaury nog mee vooraan in het sterk uitgedunde peloton. Amaury reed heel de dag attent voorin en werd op weg naar de tweede doortocht op de Kwaremont nog eens helemaal naar voor gebracht door Cedric. Zo bleef hij vooraan op de Paterberg, de Koppenberg en de Steenbeekdries, zij het op die laatste wel wat moeilijker. Pas op de Taaienberg moest Amaury de kop van de koers laten gaan en uiteindelijk werd hij 22e op 2'41" van Mathieu van der Poel. Fabio eindigde 67e op 7'26". Op 10'30" eindigde een grote groep met Cedric (75e), Milan (78e) en Thomas (85e).

Fabio Van den Bossche (Foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners