NIEUWS

Kenneth Van Rooy pakt eindzege Super 8 strijdlust

Binck Bank Tour (2.UWT BEL)
04 oktober 2020

De balans van onze Binckbank Tour 2020 is in orde, met Kenneth Van Rooy hebben we de Super 8 strijdlust trui gewonnen, onze renners toonden zich overvloedig in beeld en in de zware slotrit naar Geraardsbergen werd Amaury Capiot dertiende op 1'14" van winnaar Mathieu van der Poel.

In de openingsrit reed Thimo Willems samen met Ludovic Robeet in de aanval. Na ongeveer 15 kilometer gingen ze ervandoor, en op een dikke 20 kilometer van de finish werden ze weer gegrepen. Thimo won de eerste tussenspurt voor de Super 8 strijdlust maar de tweede sprint volgde pas op 9 kilometer van de finish. De sprintersploegen waren de finale aan het voorbereiden maar Milan Menten glipte erdoor en pakte de punten. Eerder in de eerste sprint had hij de derde plaats gepakt in de voorlopige stand voor dat nevenklassement werd Milan zo de eerste leider. De rit werd in de sprint gewonnen door Jasper Philipsen.

Na annulatie van de rit van woensdag ging de BinckBank Tour donderdag verder met de derde etappe op een aangepast parcours in en om Aalter. De Deen Mads Pedersen won nu de sprint. Kenneth Van Rooy reed hier in de aanval, hij had het gezelschap van twee duo's maar pakte het maximum van de Super 8 Combativity punten en volgde Milan Menten als leider. Die positie werd zaterdag na de tijdrit niet meer bedreigd, de strijdlust was binnen. De tijdrit in Riemst werd gewonnen door Kragh Andersen en de slotrit plus eindzege van de Binckbank Tour ging dus naar Mathieu van der Poel. Amaury werd dus dertiende in die slotrit, en neoprof Cedric Beullens eindigde goed op plaats 34 op minder dan 2 minuten.


Kenneth Van Rooy (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners