/ Nieuwsarchief / Le Samyn, stage in Altea, en update over de geblesseerde renners

Le Samyn, stage in Altea, en update over de geblesseerde renners

Nieuwsbericht 4 March 2020 - Le Samyn (1.1 BEL)

Edward Planckaert was dinsdag onze dichtste finisher in Le Samyn. Intussen is een delegatie met tien renners naar het Spaanse Altea vertrokken voor een trainingsstage en werken de renners die met blessures kampen aan hun terugkeer.

Een groep van tien spurtte in Le Samyn voor de zege. De kasseistroken en hellingen in de plaatselijke omloop rond Dour en weersomstandigheden zoals in het openingsweekend zorgden voor opnieuw een boeiende voorjaarswedstrijd. Onze ploeg had drie man in het eerste peloton dat volgde na de kopgroep. Edward Planckaert werd 23e op 39 seconden van de winnaar, de Fransman Hugo Hofstetter. Cedric Beullens eindigde op plaats 34, Amaury Capiot op plaats 37.

Tot 14 maart hebben we nu enkel de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré op de agenda staan. Onze ploeg scoorde dit jaar intussen meer dan 450 UCI punten, en dat is een stuk beter dan enkele voorgaande jaren. Een delegatie met onder meer sportdirecteur Hans De Clercq en tien renners vertrok woensdagochtend naar het Spaanse Altea voor een trainingsstage van een week, als voorbereiding op het vervolg. Net voor de Ronde van Drenthe keren ze terug. Julian Mertens is één van die tien. Julian had trainingsachterstand opgelopen door een knieblessure maar is aan de beterhand en zou mogelijk eind van de maand in competitie kunnen komen. Thimo Willems, die in Mallorca een sleutelbeenbreuk opliep, traint intussen al stevig door, tot meer dan vijf uur per dag. Hij is niet in Altea maar kan misschien in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré al starten.

Wanneer Sander De Pestel en Minlan Menten zullen koersen kunnen we helaas nog niet zeggen. Sander heeft een scheur in de hamstring en traint licht. Milan heeft een scheur aan de aanhechtingspees van de hamstring naar het bot en bouwt op met aquajogging. Voor alle geblesseerden duimen we uiteraard voor een spoedig herstel.


Edward Planckaert (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners