NIEUWS

Mooie uitslagen op internationale CL1 pistewedstrijd

3 Jours d'Aigle (SUI CL1)
04 October 2020

Fabio Van den Bossche en Kenny De Ketele waren de voorbije dagen samen met Jules Hesters in het Zwitserse Aigle voor een reeks UCI classe 1 wedstrijden, het niveau net onder "wereldbeker". Ze scoorden samen een reeks mooie uitslagen, waaronder twee overwinningen. Fabio is intussen al doorgereisd naar Italië voor de Europese kampioenschappen U23 vanaf 8 oktober.

Kenny opende vrijdag met winst in het omnium. Met dank aan Fabio en Jules voor het mooie ploegenspel, in het slotnummer kon Kenny één winstronde meer versieren dan de concurrentie. Tussendoor reden Kenny en Jules nog een ploegkoers, onderdeel van een 3-daagse, waarin ze op plaats drie eindigden.

Vrijdag werd Fabio derde en Kenny vierde in de scratch. In de UCI ploegkoers over 30 kilometer werd er heel hard gekoerst, vijf ploegen namen een winstronde en Kenny en Jules werden derde. Amper 20 minuten later stond Kenny alweer aan de start voor 30 kilometer puntenkoers tegen frisse renners, waaronder Fabio die mooi de zege pakte. "Ik heb er meermaals vol voor gegaan en kan alvast de meeste aanvalsrondjes op mijn naam schrijven, maar daar krijg je uiteraard geen punten voor", zo meldde Kenny nadien op facebook. Hij werd uiteindelijk vijfde. Op de slotdag was er een derde plaats in de finale van de ploegkoers, winst voor Fabio in de afvalling en een vijfde plaats voor Fabio in de scratch U23.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners