NIEUWS

Net buiten de top 10 voor Van Poucke en De Vylder

BK Individuele Wegrit - Halle-Anzegem
22 september 2020

Dries De Bondt kroonde zich in Anzegem tot Belgisch kampioen op de weg, hij raakte in de finale alleen voorop en won solo. Iljo Keisse en Pieter Serry pakten zes seconden later de overige podiumplaatsen. Zij waren de beste drie van een sterke kopgroep van 20 die vroeg in de wedstrijd voorop raakte. Voor onze ploeg waren Aaron Van Poucke en Lindsay De Vylder mee, beide reden een prima koers en ze eindigden respectievelijk op plaatsen elf en veertien.

Het BK 2020 ging over net geen 236 kilometer met start op de markt in het Vlaams-Brabantse Halle, na 30 kiloemter een passage over de Muur van Geraardsbergen, en met aankomst in Anzegem na 7 lokale ronden van 18,8 kilometer. In die plaatselijke ronde de niet zo zware helling "de Schernaai" en de Tiegemberg, oftewel "Vossenhol". Na de eerste schermutselingen vormde zich een kopgroep van drie met daarbij Robbe Ghys. Zij kregen na de Muur het gezelschap van Louis Vervaeke en Tim Declercq maar na 80 kilometer koers werden ze gegrepen door het peloton.

Verderop vormde zich dan een kopgroep van 20 met Aaron en Lindsay erbij. Met onder meer Edward Theuns, Jelle Wallays, Tosh Van Der Sande, Dries De Bondt, Iljo Keisse, Pieter Serry, Jan Bakelants, Nathan Van Hooydonck, Xandro Meurisse en Otto Vergaerde erbij was dit een sterke kopgroep met vertegenwoordigers uit alle belangrijke ploegen. Bij Lotto Soudal vertrouwden ze het niet en begonnen ze te achtervolgen maar de vluchters hadden dan al meer dan vier minuten voorsprong en wat velen al begonnen te vermoeden kwam uit, de winnaar zat vooraan. Een scenario waar je altijd rekening mee moet houden in een Bk, dit. Pech in het peloton overigens voor Gilles De Wilde, een valpartij haalde hem uit koers.

Uiteraard kregen we heel wat demarrages in de finale, en Aaron en Lindsay gingen regelmatig mee in de actie. Uiteindelijk raakten Serry en De Bondt voorop maar Serry kwam ten val in een bocht en De Bondt was alleen weg.


Lindsay De Vylder (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners