/ Nieuwsarchief / Prima openingsweekend voor de ploeg

Prima openingsweekend voor de ploeg

Nieuwsbericht 2 March 2020 - Omloop Het Nieuwsblad Elite (1.UWT BEL) en Kuurne-Brussel-Kuurne (1.Pro BEL)

Alle ingrediënten waren aanwezig zaterdag voor een echte Vlaamse klassieker, wind, regen, vettige kasseien, breuken in het peloton, waaiers, noem maar op. Temidden al dat worldtour geweld deden onze renners het prima met net top 30 voor Edward Planckaert. Zondag in Kuurne had Aaron Van Poucke een mooie uitslag binnen bereik indien hij niet opgehouden werd in de sprint van het peloton voor plaats twee.

Het openingsweekend zit erop, de balans wordt opgemaakt en er wordt al vooruit gekeken naar Le Samyn van dinsdag. De Omloop het Nieuwsblad verliep prima voor onze ploeg. De positionering was prima, samen en goed vooraan. Edward Planckaert was top en moest pas afhaken diep in de finale op de Bosberg. In een groep die reed voor plaats 22 kwam hij binnen, goed voor plaats 29 op 2'20" van de winnaar, Jasper Stuyven. Verderop in de uitslag hadden we Jordi Warlop en Amaury Capiot. Kevin Deltombe, in laatste instantie opgetrommeld om de zieke Kenneth Van Rooy te vervangen, zat op de helling voor de Muur nog in een groep daarachter maar die renners zijn niet meer doorgegaan tot de finish. Thomas Sprengers kende een wat mindere dag en Gilles De Wilde voelde zich 's ochtends al wat ziek, zij reden net als Cedric Beullens niet uit. Cedric zat goed in de koers maar reed lek op de Paddenstraat en kwam daardoor ten val. Hij kwetste de enkel maar is al weer in orde om te starten in Le Samyn dinsdag.

Kuurne - Brussel - Kuurne was wat flauwer, aldus sportdirecteur Walter Planckaert. Enkel Aaron Van Poucke was mee in het eerste peloton, 60 man sterk, dat spurtte voor de tweede plaats. Aaron zat in het spoor van Tim Merlier maar die werd uit de klikpedaal gekwakt en daarmee was de sprint van Aaron ook voorbij. Aaron eindigde op plaats 28.

Drie reeksen foto's Omloop het Nieuwsblad.

Edward Planckaert op de Rekelberg, Brakel
Edward Planckaert op de Rekelberg, Brakel (foto © Stijn Audooren / Linearecta.be)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners