/ Nieuwsarchief / Puntentrui en 2e plaats in eindstand voor Van Rooy

Puntentrui en 2e plaats in eindstand voor Van Rooy

Nieuwsbericht 23 February 2020 - Tour of Antalya (2.1 TUR)

Kenneth Van Rooy en ploegmaats hebben er een schitterende Tour of Antalya op zitten. Kenneth leidde vanaf dag twee het puntenklassement en telde met enkel nog de slotrit te gaan slechts twee seconden achterstand in het algemeen klassement. Alles was nog mogelijk maar een val in de slotsprint betekende jammer genoeg het einde van die ambitie. De val bleek achteraf gelukkig zonder veel erg en de eindzege in het puntenklassement kwam niet in gevaar. In de eindstand is Kenneth tweede na Max Stedman en in twee ritten finishte hij derde. En niet vergeten, super knap werk van heel onze ploeg daar in Antalya!!

De openingsrit donderdag werd in de sprint gewonnen door de Est Mihkel Räim (Israel Start-Up Nation). De winnaar ging helemaal op het einde van de sprint nog een beetje op wandel met Kenneth die derde eindigde. Massasprint ook aan het slot van rit twee, zij het met een sterk uitgedund peloton omwille van storm, hevige regenval, hagelbuien en tegenwind. De winnaars van dag één ontbraken vooraan, de Italiaan Giovanni Lonardi won voor Gianni Vermeersch. Kenneth werd opnieuw derde, schoof in het algemeen klassement naar plaats twee en ging aan de leiding in het puntenklassement.

In de koninginnerit van zaterdag eindigde Kenneth buiten de top-10 maar hij deed zijn werk in een eerste groep achter enkele koplopers en wist de schade te beperken tot acht seconden op winnaar Riccardo Zoidl. In de stand en het puntenklassement behield hij zijn posities. Met nu enkel nog de slotrit te gaan was er nog veel gegadigden voor het klassement en de puntentrui. Door bonicatieseconden aan de finish was er veel mogelijk en onze mannen gingen zondag voluit voor de eindzege in het algemeen klassement. In de vlakke slotrit graaide Kenneth onderweg eerst nog een puntje mee bij een tussensprint. Op weg naar de eindsprint verliep alles perfect, onze ploeg reed verzameld bij Kenneth maar dan was er jammer genoeg die val op een kleine 200 meter van de finish.

Hoe dan ook, hoe dan ook met deze knappe en bewogen vierdaagse in Antalya zit het zuiderse voorjaar erop, iedereen komt nu terug naar België voor het openingsweekend met de Omloop en Kuurne.

Valpartij in de sprint
Jammer genoeg valpartij in de slotsprint - Foto: Tour of Antalya
eindpodium Tour of Antalya 2020
Eindpodium Tour of Antalya 2020 met Kenneth, winnaar Maximilian Stedman en Alessandro Fancellu (3e) - Foto: Tour of Antalya

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners