/ Nieuwsarchief / Sasha Weemaes wint massasprint in Heist-Op-Den-Berg

Sasha Weemaes wint massasprint in Heist-Op-Den-Berg

Nieuwsbericht 12 September 2020 - Heylen Vastgoed Heistse Pijl (BEL)

Sasha Weemaes heeft de Heylen Vastgoed Heistse Pijl gewonnen, hij was de sterkste in de massasprint. Een grote kopgroep zonder renners van onze ploeg had in de finale bijna 1 minuut voorsprong, onze ploeg moest op volle kracht achtervolgen en pas kort voor de finish werden alle vluchters gegrepen en Sasha maakte het af!!

Zaterdag 12 september, het was de derde datum die geprikt werd voor de organisatie van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl 2020. De wedstrijd was door Corona regels al eens verschoven van 6 juni naar 1 augustus en kon dan opnieuw niet doorgaan vanwege de strengere coronamaatregelen in de provincie Antwerpen. De wedstrijd kreeg toch een mooi en sterk deelnemersveld aan de start en we zagen een mooie finale.

Met ongeveer een 45-tal kilometer te gaan reed een kopgroep van 9 met daarbij Thomas Sprengers voorop maar een 14-tal renners kon oversteken vanuit het peloton. Een kopgroep van 23 kregen we zo, naast Thomas zat Robbe Ghys nog vooraan. De vlucht ging niet door en we kregen snel een nieuwe grote kopgroep maar nu was niemand van Sport Vlaanderen - Baloise mee en de voorsprong steeg snel richting de minuut. Onze mannen moesten aan het werk, alles geven in de achtervolging, en kregen in de slotkilometers hulp van de ploegen Roubaix-Lille Metropole en Alpecin-Fenix. Kort voor het ingaan van de laatste kilometer werden de vluchters gegrepen. Met uitzondering van Jelle Wallays dan toch, maar ook hij bleef niet voorop.

Sasha, goed gerodeerd na de Ronde van Hongarije vorige week, zat perfect gepositioneerd en maakte het af!! Knap werk van hem en heel de ploeg.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners