/ Nieuwsarchief / Ultra jonge ploeg smijt zich in Hongarije

Ultra jonge ploeg smijt zich in Hongarije

Nieuwsbericht 3 September 2020 - Tour de Hongrie (2.1 HUN)

Met een zeer jonge ploeg zijn we van start gegaan in de Ronde van Hongarije, vier van de zes renners zijn neoprofs en onze oudste deelnemer is nog geen 24. Het werd een week met gemengde gevoelens: mooie uitslagen, inzet en strijd maar helaas ook heel wat valpartijen.

Aan het einde van rit 1 was al zover voor Emiel Planckaert, hij raakte gesandwiched in een flauwe chicane op wat meer dan 200 meter van de finish, gelukkig een val zonder veel erg. In rit 2 raakte Fabio Van Den Bossche betrokken in een massale val op iets minder dan 1 kilometer van de finish en dat was minder onschuldig. Fabio moest naar het ziekenhuis omdat er gevreesd werd voor een pols en elleboogbreuk. Dat bleek gelukkig niet te zijn, hij kon starten in rit 3. Ritten 2 en 3 waren voor de spurters en met respectievelijk Gilles De Wilde en Emiel Planckaert hadden we telkens een mannetje mee in de vroege vlucht. Door bonificatieseconden in de tussenspurten schoven ze beide mooi op in de top 10 van het voorlopige klassement. Sasha Weemaes haalde 2 keer net geen top 10, in rit 3 zat hij wat te vroeg helemaal vooraan. Maar in de sprint van de vierde rit pakte Sasha mooi de vierde paats, na weer knap voorbereidend werk van de andere youngsters.

Bleef nog over de slotrit, koninginnerit met heel wat klimwerk. De aanloop verliep goed maar met nog ongeveer 18 kilometer te gaan was er helaas nog een valpartij en onze renners lagen er allemaal bij. Julian Mertens werd toch nog knap 20e, en iedereen bereikte de finish, maar zonder die val zat er meer in voor bijvoorlbeeld Julian Mertens, die daarmee ook 20e werd in de eindstand. De Spanjaard Jon Aberasturi won de openingsrit, de Italiaan Jakub Mareczko won de drie volgende ritten en zijn landgenoot Attila Valter won de koninginnerit en het eindklassement.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners