/ Nieuwsarchief / Wind, waaiers en een muur, en Edward Planckaert knap derde

Wind, waaiers en een muur, en Edward Planckaert knap derde

Nieuwsbericht 5 February 2020 - Etoile de Bessèges (2.1 FRA)

Knappe seizoensstart van Edward Planckaert in Zuid-Frankrijk, zondag vijfde in de GP La Marseillaise en nu woensdag derde in een door de wind en waaiers zeer zware openingsrit van de Ster van Bessèges.

De eerste rit van deze 50e editie van de Ster van Bessèges ging over 141 km rond Bellegarde in de buurt van Nimes. Snel na de start vormde zich een kopgroep van drie met Lindsay De Vylder. Zondag in La Marseillaise was dat ook het scenario meteeen na de start, maar hier bleef het niet duren. Door de stevige wind brak het peloton uiteen in waaiers en met nog 90 kilometer kregen we een heel andere situatie. Uiteindelijk vomde zich vooraan een groep van ongeveer 28 renners waaronder naast Edward en nog Kenneth Van Rooy.

Er volgden heel wat aanvalspogingen en op wat meer dan drie kilometer van de finish ging de jonge Fransman Alexys Brunel (Groupama-FDJ) ervandoor. In de slotkilometer had hij genoeg voorsprong om voorop te blijven op de korte steile klim, de winnaar van zondag Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) werd nu tweede en Edward heel knap derde. Donderdag krijgen we op papier een rit voor de sprinters over 158 kilometer.


Edward Planckaert (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners