/ Nieuwsarchief / Zware kost in Andalusië

Zware kost in Andalusië

Nieuwsbericht 24 February 2020 - Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol (2.Pro ESP)

Met de Challenge Mallorca, de Ronde van Valencia, de Clásica de Almería en tot slot de Vuelta Andalucia stonden in de aanloop naar het Belgische openingsweekend vier mooie Spaanse koersen op ons programma. De laatste werd gisteren afgesloten met een individuele tijdrit. Andalucia is een rittenwedstrijd voor de klimmers, super zwaar. Edward Planckaert toonde zich met een zevende plaats in de tweede rit, en in het klassement posteerde Thomas Sprengers zich bij de beste dertig.

Op dag 1 kregen de renners hier al meteen 4000 hoogtemeters op het menu. De Deen Jakob Fuglsang pakte de rit en de leiderstrui en legde hier al de basis voor zijn latere eindwinst. Thomas eindigde 28ste. Rit twee werd gewonnen door de Spanjaard Gonzalo Serrano. Op slechts een handvol seconden werd Edward in mooi gezelschap knap zevende. Hij overleefde in de finale de Puerto de la Parrilla (8,8 kilometer, 3,6%) en bleef vooraan in de laatste 1300 meter aan 7,2% naar de finish. Rit drie was opnieuw voor Fuglsang en zaterdag haalde Jack Haig het. De tijdrit tenslotte werd gewonnen door Dylan Teuns.

Een hoofdrol was hier niet weggelegd voor onze renners maar als voorbereiding kunnen deze zware kilometers tellen en iedereen kijkt uit nu naar het vervolg, te beginnen met de Omloop, Kuurne en Le Samyn.

Edward Planckaert
Edward Planckaert aan het werk in rit 3 (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners