NIEUWS

3 Dagen topsport met het oog op EK en OS 2021

Baanwielrennen, International Track Meeting Belgium (CL1 BEL)
19 April 2021

Afgelopen weekend verscheen de wereldtop van het baanwielrennen op de piste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx te Gent voor de "International Belgian Track Meeting 2021". Goed voor drie dagen topsport, deze zo belangrijke meeting met het oog op het EK volgende maand en de Olympische Spelen van deze zomer. Voor onze ploeg waren Kenny De Ketele, Robbe Ghys, Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche van de partij.

Op hun programma zaterdag het omnium en een korte ploegkoers, en zondag een afvalling en een ploegkoers over de olympische afstand van 50 kilometer. Kenny sloot het omnium af op plaats vier, Lindsay op plaats zeven, de Franse wereldkampioen Benjamin Thomas won. Robbe had een complete offday en eindigde pas op plaats 23. In het laatste onderdeel van het omnium, de puntenkoers, en zeker in de korte ploegkoers nadien zagen we gelukkig signalen van beterschap bij Robbe. Die ploegkoers werd gewonnen door de nederlanders Havik-Van Schip, Kenny en Robbe werden vijfde, Lindsay en Fabio zesde.

Knappe prestatie zondag van youngster Fabio, in de afvalling haalde hij het voor Jan-Willem van Schip en nog een reeks andere elite-kleppers. De Fransen Thomas-Grondin wonnen de ploegkoers over Olympische afstand, voor Kenny en de herboren Robbe. Zij waren bovendien de enige ploeg die een ronde kon nemen.


Foto: Belgian Cycling


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners