NIEUWS

Aaron Van Poucke en Julian Mertens aanvallers in heuvelklassiekers

Waalse Pijl (1.UWT BEL) en Luik Bastenaken Luik (1.UWT BEL)
26 April 2021

Aaron Van Poucke was gisteren onze uitblinker in de laatste heuvelklassieker van de lente, Luik-Bastenaken-Luik. Woensdag in de Waalse Pijl toonde Julian Mertens zich in de vroege vlucht.

Liège-Bastogne-Liège "La Doyenne" 2021 ging over 259.5 kilometer met 4.500 hoogtemeters! Aaron Van Poucke was één van de zeven in de vroege vlucht en reed bijna 230 kilometers in de aanval. Een super sterke prestatie, Aaron werd nog onze dichtste finisher op plaats 92 op net geen zeven minuten van winnaar Tadei Pogacar. Meteen na de start raakten de leiders voorop en na wat meer dan 24 kilometer koers hadden ze al een voorsprong van 10'25". Vanaf de vier hellingen richting en voorbij Stavelot ging het een stuk sneller in het peloton, de ploegen van Roglic, Alaphilippe en Valverde waren aan het werk. Knap overigens hoe Rune Herregodts hier een tijd op de voorste rij reed. Vanaf helling zeven, de col du Rosier, ging het nog een stuk sneller in het peloton, de voorsprong van de zeven leiders zakte snel, na 200 kilometer koers hadden ze nog 2'20". Op La Redoute, helling nummer negen, viel de kopgroep uiteen en met nog 33 kilometer te gaan zat Aaron in eens eerste klein peloton met de meeste favorieten. Op een lastige strook nog voor de Côte des Forges moest Aaron die groep laten gaan.

In de Waalse Pijl afgelopen woensdag kleurde Julian Mertens de vlucht van de dag. Julian is nog niet in super vorm maar was eerder ook aanvaller in de Brabantse Pijl, toen nog maar zijn derde wedstrijd van het jaar. Nu volgt er voor onze renners een korte break, vanaf 12 mei is het terug koers met 5 dagen Tour de Hongrie en 4 dagen Challenge Ciclista Mallorca.

15 Foto's Luik-Bastenaken-Luik 2021.

Aaron Van PouckeAaron Van Poucke op La Redoute(photo @GettySport)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners