NIEUWS

Beullens 17e, Warlop 25e en De Ketele in de vroege vlucht Omloop Het Nieuwsblad

Omloop Het Nieuwsblad Elite (1.UWT BEL)
27 February 2021

Prima resultaat van de ploeg in de Vlaamse openingsklassieker en WorldTour wedstrijd Omloop Het Nieuwsblad: Kenny De Ketele was onze man in de vlucht van de dag, en Cedric Beullens en Jordi Warlop zorgden voor mooie uitslagen, respectievelijk als 17e en 25e.

De kopgroep van vijf met Kenny was na ongeveer 10 kilometer koers al een feit. Bij Kenny zaten Bert De Backer (B&B Hotels p/b KTM), Yevgeniy Fedorov (Astana-Premier Tech), Ryan Gibbons (UAE-Team Emirates) en Matis Louvel (Arkea-Samsic). Hun voorsprong liep snel uit tot bijna 9 minuten. Half koers, op weg naar Holleweg en tweede passage van de Haaghoek waren er dat nog 6. De vluchters werden ingelopen net voorbij de Molenberg, er waren nog 42 kilometer te gaan. Kenny was pas vrijdagavond last minute opgeroepen om Robbe Ghys te vervangen in de selectie. Hij was meteen erg enthousiast en keek uit naar de start in Gent, de stad van zijn jeugd, en de koers rond Oudenaarde. Binnen de ploeg was het geen verrassing dat hij onze man in de kopgroep was.

In de finale klitte vooraan een ruime groep van meer dan 50 man samen, met daarbij nog Cedric en op het nippertje Jordi. Op weg naar de finish schoven beide op naar voor, met als resultaat plaats 17 voor Cedric en plaats 25 voor Jordi. Pech voor Thimo Willens, hij raakte betrokken in een val, verzeilde zo achteraan in het pak waar hij opnieuw betrokken raakte bij een val voor hem.Kenny De Ketele in kopgroep Omloop het Nieuwsblad 2021 (photo @GettySport)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners