NIEUWS

BK zit er op, korte pauze en dan met veel vertrouwen naar deel 2 wegseizoen 2021

Belgisch kampioenschap Individuele Wegrit (Waregem)
20 June 2021

Wout Van Aert is de nieuwe Belgische kampioen op de weg, in een sprint met drie klopte hij Edward Theuns en Remco Evenepoel. Kenneth Van Rooy (11e) en Gilles De Wilde (17e) zijn onze dichtste finishers. Gilles was een paar dagen voordien ook onze beste in de BK tijdrit, hij haalde toen net top 10.

Ook mee in de groep die spurtte voor plaats vier waren Thomas Sprengers (21e), Thimo Willems (28e), Fabio Van den Bossche en Ward Vanhoof (40e). En zonder een lekke band in het slot was ook Ruben Apers daar nog bij geweest. Het BK 2021 ging over 221,3 kilometer en kende een super snelle start, 50 kilometer in het eerste uur, 47 kilometer per uur gemiddeld over heel de wedstrijd. Het duurde lang vooraleer een echte ontsnapping vorm kreeg tot uiteindelijk een groepje van vier hierin lukte en snel tot bijna zes minuten uitliep. Het signaal voor onze ploeg en Alpecin-Fenix om te gaan jagen. De vluchters werden ingelopen maar we kregen geen massasprint. Vrij snel raakten de drie tenoren die het podium haalden voorop. Het eerste peloton, geen vijfitg man sterk, volgde op vijf secondjes van de winnaar.

Daarmee eindigt ook een eerste deel van het seizoen voor onze wegrenners. De meesten zullen het een weekje kalm aan doen, gevolgd door een stage in eigen land of elders. Met de Settimana Ciclista Italiana (14-18 juli) en de Volta Limburg Classic (18 juli) zullen we de competitie hervatten.

Foto's BK Waregem en BK ITT Ingelmunster 2021.

Kenneth Van Rooy, BK Waregem 2021
Kenneth Van Rooy, BK Waregem 2021 (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners