NIEUWS

Collectief sterk en ereplaatsen in Leuven en Zottegem en Denemarken

GP Jef Scherens - Rondom Leuven (BEL 1.1) / Egmont Cycling Race, Zottegem (1.1 BEL) / Tour of Denmark (DNK 2.Pro)
18 August 2021

Een hele dag in de aanval en Arne Marit, Jens Reynders en Cedric Beullens in de top tien na een collectief sterke prestatie van de ploeg, sportbestuurder Hans De Clercq was tevreden na afloop van de Grote Prijs Jef Scherens te Leuven. Twee dagen later pakte Jens, de aanvaller van Leuven, nog de vijfde plaats in de Egmont Cycling Race in Zottegem. En Jordi Warlop eindigde hier net niet in de top tien.

In Leuven was Jens Reynders mee in de vroege vlucht die gevormd werd aan het einde van de tweede van dertien ronden. In het peloton ging de deur dicht en de kopgroep liept tot ver boven de vier minuten uit. Uiteindelijk begonnen de mannen van Intermarché-Wanty Gobert en TotalEnergies met de achtervolging. Pas op acht kilometer van het einde werden de vluchters ingelopen door een intussen sterk uitgedund peloton. Wat volgde was een hectische finale maar niemand raakte nog weg. In een laatste lange bocht op minder dan een kilometer van de finish kwam er een klein breukje in het peloton, waardoor enkele sprinters terrein verloren. Met Arne, Cedric en daar nog steeds Jens hadden we drie man bij de elf. Alles zat zowat op een lint en onze mannen pakten met Arne plaats vijf, met Jens plaats negen en met Cedric plaats tien. De Italiaan Niccolo Bonifazio haalde het voor Nacer Bouhanni en Gianni Vermeersch.

Heel ander beeld in de Zottegem, waar het al snel begon te regenen. Alex Colman was mee in een vroege vlucht, met zes liepen ze meer dan vijf minuten uit, maar het peloton greep de vluchters veel vroeger. Op minder dan 50 kilometer van de finish was alles nog samen. Verderop kregen we een trio op kop met daarbij Rune Herregodts. Op 18 kilometer van de finish was ook deze vlucht verleden tijd. Niemand raakte nog weg, ondanks zeven passages op de natte en daardoor spekgladde kasseien van de Lippenhovestraat. Sprinten dus, Danny van Poppel was de snelste en Jens werd dus knap vijfde.

Kort voor deze wedstrijden noteerden we nog een negentiende plaats voor Kenneth Van Rooy in eindstand van de 2.Pro rittenwedstrijd PostNord Danmark Rundt - Tour of Denmark. De renners die hem voorgingen in de stand zijn degenen die zich hadden afgescheiden van het peloton in de lastige koninginnerit van donderdag, rit drie. In de eerste rit hadden we met Ruben Apers en Aaron Van Poucke twee man mee in de vroege vlucht. Vrijdag in rit vier hadden we opnieuw Aaron Van Poucke mee in de vroege vlucht. Ook deze rit was echt wel lastig, de kopgroep bleef uit de greep van het peloton en Aaron eindigde knap op plaats vijf. Kenneth reed een sterke finale op de voorste rijen van het peloton en werd veertiende. Op de slotdag eindigde hij op plaats 30 in de tijdrit.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners