NIEUWS

Druk en zwaar programma levert mooie ereplaatsen op

Competitie weg
21 September 2021

Het programma de voorbije dagen was druk en zwaar en onze renners verzamelden een mooie reeks ereplaatsen na knap teamwork. En met nog een dikke maand te gaan blijft iedereen ambitieus, we gaan nog enkele knappe uitschieters zien.

Dat Kenneth Van Rooy in prima vorm is bleek al vorige week met sterke prestaties in de Antwerp Port Epic en in Izegem. In de Skoda-Tour de Luxembourg eindigde Kenneth op plaats drie in het bergklassement en blonk hij uit in rit drie. Kenneth was mee in een sterk bezette vroege vlucht die pas op enkele honderden meters van de finish gegrepen werd door het spurtende peloton. In die massasprint werd Arne Marit knap zevende! Zeer veel klimwerk ook in de openingsrit, waar een sterk uitgedund peloton met Kenneth en Fabio Van den Bossche nog aan boord sprintte voor de zege. Fabio die hier aan de conditie bouwde met het oog op het WK bij de beloften nu zaterdag. Arne was meteen na de zware Ronde van Luxemburg goed voor plaats vier in de Gooikse Pijl. Jens Reynders lanceerde Arne en werkte eerder deze week hard in de aanval in de Grand Prix de Wallonie. Nog in de Gooikse Pijl zagen we Kenny De Ketele weer in de aanval, een week voordien won hij samen met de jonge Tuur Dens nog de ploegkoers tijdens een Nations Cup wedstrijd op de baan in Cali, Columbia.

Gelijk met de Gooikse Pijl reden we in Duitsland de Worldtour wedstrijd Eschborn Frankfurt. Cedric Beullens op plaats 12 en Aaron Van Poucke op plaats 14 deden het prima, ook voor hen was dit een zesde zware koersdag op een rij! En dan volgde dinsdag nog een "mini Parijs-Roubaix", de Grand Prix de Denain - Porte du Hainaut. Een groep van een 30-tal renners spurtte voor de zege, Kenneth werd knap zvende en Jens eindigde op plaats elf.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners