NIEUWS

Eerste profzege Arne Marit - sterke tijdrit van Rune Herregodts

Grand Prix du Morbihan (1.Pro FRA) - Chrono des Nations, ITT 44,5 km. (1.1 FRA)
18 October 2021

Wat een schitterende zege van Arne Marit afgelopen weekend in de Grand Prix du Morbihan, Pro Serie wedstrijd in Frankrijk. In de massaspurt haalde hij het voor Elia Viviani en Bryan Coquard! En ook in Frankrijk reed Rune Herregodts een sterke tijdrit in de Chrono des Nations, en dat over een afstand van liefst 44,5 kilometer!

Het zat er wat aan te komen voor Arne, sinds augustus pakte hij in de sprint heel wat top 10 uitslagen. Dikwijls viel daarbij op hoe hij in het slot van de sprint nog veel plaatsen goedmaakt. Ook nu glipte Arne naasst de nadar in het gaatje dat er nog was links van Coquard. Vooraf hadden we Kenneth Van Rooy in een kopgroep die gegrepen werd op 15 kilometer van finish. Kenneth eindigde nog op plaats elf. Thimo Willems trok in de aanval op 1,5 km van finish en werd gegrepen bij aanvang van nadarafsluiting. En dan werkte Arne knap af, goed voor zijn eerste zege bij de profs.

In het Franse Les Herbiers kwam Rune tegen de klok slechts 12 seconden tekort voor het podium van de Chrono des Nations. Europees kampioen tijdrijden Stefan K√ľng won en Remco Evenepoel eindigde op plaats vijf.

Voor Arne, Rune, Kenneth, Thimo, Gilles De Wilde, Jens Reynders en Aaron Verwilst staat er zondag nog de Albert Achterhes Profronde van Drenthe op het programma en dan kan voor hen net als voor onze andere wegrenners de fiets even aan de kant.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners