NIEUWS

EK Zilver voor Fabio, Lindsay en Kenny

UEC Track Elite European Championships, Grenchen (SUI)
10 October 2021

Super sterke prestaties van onze mannen op het EK baanwielrennen vrijdag en zaterdag, Fabio in het omnium en Kenny en Lindsay in de ploegkoers brachten zilver mee naar huis!

Fabio stond na dire van de vier disciplines nog niet in de medailles maar met een zeer sterke prestatie in de afsluitende ploegkoers schoof hij op naar de tweede plaats, na Alan Banaszek, de nieuwe Europese kampioen. Fabio is daarmee ook de eerste Belg die een medaille wint in het omnium voor eliterenners op Europese kampioenschappen!

Op de slotdag was er dan het zilver voor Lindsay en Kenny. Vanaf de eeste sprint scoorden ze punten, in vrijwel elke sprint deden onze mannen mee. Ze stonden meteen aan kop in de stand tot kort voor halfweg koers de Nederlanders een bonusronde pakten. Dat deden verderop ook de Russen en de Portugezen en de Nederlanders nog een tweede keer. Toch konden Kenny en Lindsay weer opschuiven naar de tweede plaats, mede dankzij een schitterd slotoffensief en winst in de slotsprint met bijhorend dubbele punten. De Nederlanders Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik wonnen met vier punten voorsprong. Beiden waren super tevreden en tellen nu al af naar het WK in Roubaix binnen twee weken.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners