NIEUWS

Ereplaatsen op de weg voor Reynders en Herregodts, overwinningen op de piste in Aigle

Competitie weg, competitie piste
04 October 2021

Top tien in Frankrijk voor Jens Reynders en straffe prestatie van Rune Herregodts in de Sparkassen Münsterland Giro afgelopen weekend. Op de piste noteerden we intussen overwinningen van Fabio Van den Bossche en Kenny De Ketele in het Zwitserse Aigle.

Jens Reynders eindigde vrijdag op plaats zeven in "La Route Adélie de Vitré", wedstrijd in Frankrijk, Bretagne, van UCI niveau 1.1. Zaterdag in de Classic Loire Atlantique was Jens op plaats twintig onze dichtste finisher.

Zondag stond de Münsterland Giro 2021 op het programma, op een nieuw en lastiger parcours, met start in het Nederlandse Enschedee. Bakken regen en een strakke wind resulteerde in een waaierkoers. Rune was meteen mee met de eerste vlucht, een groep van zeven. Al na een 80-tal kilometers brak de koers helemaal open, na mekaar vormden zich we heel wat groepen 15 tot 20 man sterk. De eerste waaier had 14 renners aan boord waaronder vijf van Deceuninck - Quick-Step, drie van Bora en twee van Israel Start-Up Nation. Na 145 kilometer koers kwam deze groep aansluiten bij de leiders die nog met zes waren. In een volgende waaier, niet ver achter de kop van de koers, hadden we Kenneth Van Rooy en Aaron Van Poucke aan boord. Die laatste trok met drie andere renners op zoek naar eerste groep, wat op 17 kilometer van het einde lukte maar de kopgroep was op dat moment ook weer verder uiteen gevallen. Een sterke Rune zat opnieuw in de eerste groep en finishte zo knap op plaats zes. Aaron Van Poucke werd 16e in deze door Mark Cavendish gewonnen 1.Pro koers.

In het Zwitserse Aigle, op de piste dus, pakte Fabio een mooie tweede plaats in een UCI Classe 1 Omnium. Kenny De Ketele eindigde op plaats zes. Winnaar werd wereldkampioen Benjamin Thomas, Fabio won de scratch, werd 2e in de afvalling en 3e in de temporonden.
Fabio en Kenny wonnen vrijdag nog een UCI CL1 ploegkoers en de eindstand van de UCI 3 Jours d'Aigle. Kenny won tot slot ook nog een UCI CL1 Afvalling. Alles samen een zeer goede test met het oog op de Europese kampioenschappen van deze week en de Wereldkampioenschappen baanwielrennen later deze maand.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners