NIEUWS

Evenepoel in Overijse en in Brussel

Druivenkoers Overijse (1.1 BEL) - Brussels Cycling Classic (1.Pro BEL)
29 August 2021

De twee wedstrijden in het Brabantse de voorbije dagen werden solo gewonnen door Remco Evenepoel. Onze mannen toonden zich met Aaron Van Poucke donderdag en een gretige Lindsay De Vylder zaterdag in de aanval.

Ondanks de vele aanvalspogingen bleef het peloton in de Druivenkoers lang gegroepeerd. Pas na 46 kilometer slaagde een drietal erin om te ontsnappen. Aaron was erbij, maar vanuit het peloton volgden nog een reeks tegenaanvallen zodat we uiteindelijk negen leiders kregen. Met minder dan 70 kilometer te gaan werden de koplopers ingelopen door een select groepje waarna Remco meteen solo ging. De opeenvolging van de hellingen en een massale val diep in de finale rukte het peloton uit elkaar, Cedric Beullens was op plaats 19 onze dichtste finisher.

Geen massasprint meer zaterdag in de Brussels Cycling Classic, met passages over de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen kon je dat wel verwachten. Met zeven waren ze in een vroege kopgroep en daarbij Lindsay, gretig begonnen aan zijn eerste wegwedstrijd sinds lang. Lindsay was als reserve voor het baanwielrennen in Tokio. Top 20 was er voor Kenneth Van Rooy (15e) en Cedric Beullens (19e).


Kenneth Van Rooy (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners