NIEUWS

Fabio 2 jaar op rij in vroege vlucht van de belangrijkste koers van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen (1.UWT BEL)
05 April 2021

Je moet het maar doen, net als in 2020 toonde Fabio Van den Bossche zich dit jaar opnieuw in de vroege vlucht van de belangrijkste koers van Vlaanderen. Goed voor 200 kilometers in de aanval. Een prestatie waar je als 20-jarige renner trots op mag zijn. De Ronde van 2020 werd nog maar zes maanden geleden gereden.

De vroege vlucht kwam vrij snel na de start in Antwerpen tot stand en we kregen een hele trage aanloop richting eerste kasseien. De kopgroep, zeven man sterk, kon daardoor tot dertien minuten uitlopen op het peloton. Pas vanaf de Lippenhovestraat, met nog 160 kilometer te gaan, begon het peloton in blok de snelheid op te drijven. Op dat moment bedroeg de voorsprong nog steeds 12 minuten. Op de Berendries, met dan nog negentig kilometer te gaan, waren daar nog 4'40" van over. Op de tweede passage van de Kwaremont viel Fabio vooraan weg, na 200 kilometers in de aanval werd hij op weg naar de Paterberg ingelopen door de eerste groep van het intussen uiteengevallen peloton. Fabio eindigde nu 110e op 13 minuten van winnaar Kasper Asgreen. Onze dichtste finisher werd Cedric Beullens, 47e op 4 minuten.

Thimo Willems eindigde op plaats 60 op 9 minuten. Hij moest richting finale voet aan de grond zetten nadat iemand in zijn voorwiel gereden was. Ook Arne Marit en Lindsay De Vylder kenden pech en met volgwagen 25 in De Ronde, dan is het vervolg niet makkelijk. Ruben Apers kwam ten val op beide knieƫn maar hij kan woensdag starten in de Scheldeprijs. Jordi Warlop reed niet uit door ziekte.

10 Foto's ronde van Vlaanderen 2021.

Fabio Van den Bossche in de lange vluchtFabio Van den Bossche in de lange vlucht(photo @GettySport)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners