NIEUWS

Fabio en Jordi top 15 in eindstand

Tour de Hongrie (HUN 2.1)
16 May 2021

Vijf dagen Ronde van Hongarije zitten er op, onze renners toonden zich in de aanval, pakten ereplaatsen in ritten en in de eindstand. In het ploegenklassement werden we zesde, en dat met acht Worldtour ploegen aan de start.

Fabio Van den Bossche was in de openingsrit mee in de vroege vlucht. Op weg naar de finale werd de kopgroep opgehouden door een gesloten spoorwegovergang en op zeven kilometer van de finish was Fabio de laatste vluchter die werd ingelopen door het peloton. Phil Bauhaus won de massasprint, Sasha Weemaes werd 12e en Arne Marit 18e. Rit twee ging in de sprint naar Jordi Meeus. Jordi Warlop werd tiende. Rit drie, ook weer sprint, was terug voor Phil Bauhaus en Jordi werd nu zesde. Pech echter voor onze sprinters Sasha en Arne, zowel in rit twee als in rit drie waren zij betrokken en opgehouden door valpartijen kort voor de finish. In rit twee knalden vijf renners waaronder Sasha op een seingever die in het midden van de weg stond. Gelukkig kon Sasha de dag nadien weer verder.

Rit vier was de koninginnerit. Nu was Gilles De Wilde mee in de vroege vlucht, hij werd met nog iets meer dan 12 kilometer te gaan als laatste van de kopgroep gegrepen door het peloton. De slotklim ging naar het hoogste punt in Hongarije en in een eerste peloton ongeveer 30 man sterk hadden we met Jordi, Fabio en Ruben Apers lang drie man aan boord. Op de steile laatste drie kilometer brak de koers helemaal open, Fabio klampte aan tot de laatste kilometer en werd uiteindelijk 13e op één minuut van winnaar Damien Howson. In de stand kwam Fabio terecht op plaats elf. Jordi eindigde 23e en Ruben 37e. De korte slotrit van zondag ging over 92,4 kilometer op een gesloten omloop in Budapest. Jordi Warlop trok mee in de vlucht van de dag en pakte nog enkele tussensprints, en Edward Theuns won de rit. In de massasprint werd Sasha nu knap zevende. In de eindstand bleef Fabio op plaats elf en Jordi op plaats veertien. De eindzege ging naar Damien Howson.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners