NIEUWS

Fabio Van den Bossche twaalfde in eindstand

Ethias Tour de Wallonie (BEL 2.Pro)
26 July 2021

Fabio Van den Bossche is afgelopen week knap twaalfde geëindigd in de Ethias Tour de Wallonie, een vijfdaagse rittenwedstrijd van het UCI Pro niveau. Ward Vanhoof kleurde de slotrit in de vroege vlucht.

Met enkel nog de slotrit te gaan stond Fabio dankzij enkele bonificatieseconden op plaats tien in het klassement. Enkel door het spel van de bonificaties in de slotrit moest hij nog twee plaatsen prijs geven. Met P11 in de Ronde van Hongarije in mei en P15 in de Baloise Belgium Tour begin juni is dit al de derde top 15 in een eindklassement voor Fabio dit seizoen.

In de slotrit was Ward Vanhoof mee in de vroege vlucht en ook hij ging voor top tien in de eindstand via bonificatieseconden gesprokkeld in de tussensprints. De vluchters werden pas ingelopen op iets meer dan tien kilometer van de finish. Maar op een stevige helling op zeven kilometer van het einde ging het zeer hard en brak het peloton. Vijfitg man bleef vooraan over, daarbij voor ons Fabio, Kenneth Van Rooy en Jordi Warlop. Ward eindigde uiteindelijk op plaats dertig in de eindstand.

De eerste rit van deze ronde begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de zware overstromingen in Wallonië. Dylan Groenwegen won in de sprint en Kenneth Van Rooy was onze dichtste finisher op plaats zestien. Amper 10 minuten na de start raakten Thimo Willems en Gilles De Wilde betrokken in een valpartij. Beiden reden de rit uit maar ondervinden nog last van de val, Gilles was stevig geraakt aan de ellebogen. Thimo drong niet meer verder aan in rit 4. De tweede rit werd eerst nog afgelast omwille van de overstromingen maar werd op de valreep vervangen door een rit van 120 km op het circuit van Zolder, 30 ronden van 4 km. Fabio Jakobsen won er de massasprint. In rit drie greep de latere eindwinaar Quinn Simmons de macht, en de volgende ritten gingen weer naar Dylan Groenwegen en Fabio Jakobsen.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners