NIEUWS

Ghys wint rit, Beullens strijdlust klassement

Baloise Belgium Tour (BEL 2.Pro)
13 June 2021

Onze renners deden het fantastisch in de ronde die mede gesponsord wordt door onze hoofdsponsor Baloise. Robbe Ghys boekte een knappe zege op dag één, Cedric Beullens won het Super 8 Strijdlustklassement, Rune Herregodts schitterde met een vierde plaats tegen de klok, Fabio Van den Bossche werd vijftiende in de eindstand en onze renners toonden zich voortdurend aanvallend.

Robbe wint openingsetappe

In de openingsrit woensdag zat Robbe samen met Arne Marit in de vroege vlucht van acht. Aangekomen vanuit Beveren op de lastige plaatselijke omloop in en om Maarkedal zette Evenepoel zich op kop van het peloton dat meteen uiteen viel. Met Victor Campenaerts reed Evenepoel naar de koplopers waar enkel Robbe en Gianni Marchand (Tarteletto - Isorex) hun wagonnetje konden aanhangen. Verderop viel Campenaerts vooraan echter weg door krampen. Moeilijk moment voor Robbe en Marchand op minder dan 5 kilometer van de finish toen Robbe in een bocht uit balans raakte maar de twee herstelden de situatie en bleven aanklampen. Ook bij de laatste passage van Berg ten Houte bleven de drie samen waarna Robbe naar de mooiste zege uit zijn carrière sprintte. Door het spel van bonificaties onderweg werd Evenepoel leider in het algemeen klassement, en Robbe nam de rode puntentrui en witte strijdlust trui.

Heel veel pech helaas voor Jordi Warlop, scherp en sterker dan ooit keek hij uit naar deze Baloise Belgium Tour en dat toonde hij in Maarkedal, steeds attent vooraan in het peloton. Maar op 500 meter van de finish kwam Jordi zwaar ten val. Hij reed de rit nog uit en trok meteen naar het ziekenhuis waar gelukkig geen breuken werden vastgesteld. Hoewel beperkt in de bewegingsmogelijkheid van de arm kon hij starten in rit twee, de tijdrit. Maar hier miste Jordi zijn start door materiaalpech.

Rune in de hotseat

Wie ook ontgoocheld was na rit één was Rune Herregodts. Door een lekke band verloor hij zes minuten waardoor hij zijn klassementsambities meteen kon opbergen. Maar in de tijdrit pakte Rune wel uit, en hoe: net geen podium, super sterk in dit deelnemersveld. Rune legde de 11.2 kilometer af in 12'19", op dat moment had hij de snelste tijd en hij zat dik 35 minuten in de hotseat. Pech helaas voor Robbe Ghys, lekke band meteen op de velg, fietswissel en weg zijn mooi klassement. Hij bleef wel leider in het Super 8 Strijdlustklassement. Evenepoel won de tijdrit.

Op dag drie reden we van Gingelom naar Scherpenheuvel. Cedric Beullens glipte mee in de vroege vlucht die pas op 3,8 kilometer van de finish gegrepen werd. Bij de vluchters onder meer Jan-Willem van Schip. Die zat ook in de kopgroep op dag één en hij pakte nu de meeste punten voor het Super 8 strijdlustklassement. Door perikelen omtrent zijn nieuwe stuur moest de Nederlander echter de wedstrijd verlaten. Zo verscheen Cedric aan de start van de Ardennenrit in Hamoir in de witte trui als leider van het Super 8-klassement. Beide ritten werden gewonnen door Caleb Ewan. Slechts een klein peloton sprintte in Hamoir voor de zege, daarbij Fabio Van den Bossche die onze dichtste renner in de stand werd op plaats zestien.

Cedric wint Super 8 strijdlustklassement

Met enkel nog de slotrit naar Beringen te gaan waren we nog niet zeker van de eindwinst in het nevenklassement. Er waren nog heel wat gegedigden maar onze renners verdedigden met succes de trui van Cedric. Mark Cavendish won de rit en we zagen een sterke sprint van Sasha Weemaes die van enorm ver kwam en nog mooi zevende werd. Fabio mengde zich in de tussensprints waar bonificaties te verdienen waren en werd heel knap vijftiende in het eindklassement.

Foto's Baloise Belgium Tour 2021.

Robbe Ghys wint rit 1 Baloise Belgium Tour 2021
Robbe Ghys wint rit 1 Baloise Belgium Tour 2021 (foto © Getty Images)

Cedric Beullens eindwinnaar Super 8 strijdlustklassement
Cedric Beullens eindwinnaar Super 8 strijdlustklassement Baloise Belgium Tour 2021 (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners