NIEUWS

Jens Reynders wint 78ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé

Grote Prijs Beeckman – De Caluwé, Ninove (BEL)
30 July 2021

Jens Reynders won donderdag in Ninove de Grote Prijs Beeckman – De Caluwé. Hij was de snelste van een ruime kopgroep. Gilles De Wilde kon als derde mee naar het podium. Voor onze Limburgse neoprof is dit de eerste overwinning bij de profs.

De Grote Prijs Beeckman – De Caluwé zit aan editie 78 en is daarmee een gevestigde waarde op de regionale wielerkalender. Op het programma voor de 120 deelnemers: 13 ronden over 13 kilometer, een gevarieerd bochtenrijk parcours op smalle wegen met wat meer dan 1100 hoogtemeters, droog weer, veel wind.

Van bij de eerste ronde kregen we aanval na aanval maar het was wachten op kilometer 25 vooraleer een groep weg raakte. Met 21 waren ze, daarbij al Jens plus Fabio Van den Bossche en Aaron Van Poucke. 25 Kilometer verder hadden ze 35 seconden voorsprong, het peloton viel niet stil en brak verderop in twee stukken. Onze zes overige renners zaten bij de 28 in peloton één. Ook dat peloton breekt nog in twee stukken en na 110 kilometer koers sluit deel één aan bij de 21 vluchters en hebben we met Ruben Apers, Cedric Beullens, Gilles De Wilde, Alex Colman en de drie uit de eerste aanval zeven man mee voorop. Pech echter voor Aaron die door een valpartij uit koers verdween, wiel geblokkeerd op het wegdek tussen twee betonplaten. Een val zonder veel erg liet sportdirecteur Andy Missotten ons weten.

Vooraan bleef het intussen niet stil, 19 man zonderde zich af, nu met Ruben, Gilles, Fabio en Jens. Daarachter zorgden Cedric en Alex voor afstoppingswerk. In de slotronde, met nog 5 kilometer te gaan, was er nog een aanval van Fabio die Baptist Planckaert mee kreeg, maar alles liep weer samen. Jens won dan knap de sprint voor Michael Van Staeyen en Gille werd derde.

23 Fotos op Ninofmedia.tv
115 Fotos op rdl_cycling (facebook)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners