NIEUWS

Kenneth Van Rooy 25e in eindstand super zware Benelux Tour

Benelux Tour (2.UWT BEL)
06 September 2021

Onze enige rittenwedstrijd van niveau World Tour zit erop, een super zware Benelux Tour met Kenneth Van Rooy op plaats 25 als onze dichtste renner in de eindstand. In twee ritten reed Kenneth top 15. Onze renners toonden zich volop in vroege vluchten en dat leverde Thimo Willems een mooie vijfde plaats op in rit drie. Rune Herregodts deed het prima in de tijdrit, mede ook als voorbereiding op zijn EK tegen de klok van volgende donderdag.

Sonny Colbrelli werd de eindwinnaar van de zevendaagse Benelux Tour 2021. Super zwaar was het met als uitschieter de laatste twee ritten afgelopen weekend. Slechts 93 renners reden alles uit. Colbrelli omschreef het na zijn zege in de koninginnerit zaterdag als "het zwaarste wat ik ooit in mijn carrière heb gereden". De Italiaan reed nochthans al de Tour en de Giro. Drie van onze renners waren door ziekte en valpartij al uitgeschakeld voor dat slotweekend, en helaas viel ook Thimo nog in de slotrit. Daarmee hadden we in de eindstand drie man over met Kenneth als eerste op plaats 25. In de slotrit met aankomst op de vesten in Geraardsbergen werd Kenneth nog heel sterk veertiende. Wegkapitein Thomas Sprengers, aanvaller in rit 4, eindigde in de stand op plaats 44 en Arne Marit deed dat op plaats 81. Knap van Arne als neo-prof in zijn eerste Worldtour rittenwedstrijd ooit. Nog na de Grote Prijs Jef Scherens in Leuven half augustus moest hij een tijdje rust nemen nadat hij de knie stootte tegen zijn stuur, veel tijd om zich goed voor te bereiden had hij niet.

Heel mooi was de vijfde plaats van Thimo in de rit naar Hoogerheide. Een sprintersetappe en de vluchters liepen niet erg ver uit maar bij de vijf vooraan zaten een aantal grote motoren en ze bleven voorop tot de finish. Rune werd op plaats 17 mooi tweede Belg in de tijdrit. Nadien toonde hij zich nog in de aanval op weg naar de finale van rit vier. Maar eerder in die rit was hij ten val gekomen en de gevolgen - een kneuzing van de rib/tussenribspier - dwongen hem zaterdag tot opgave. Met even wat rust komt het wel in orde voor dat EK.

20 Fotos Benelux Tour 2021

Kenneth Van Rooy
Kenneth Van Rooy (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners