NIEUWS

Kenny en Robbe winnen in ‘t Kuipke!

Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent (BEL)
21 November 2021

Titelverdedigers Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben de 80ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent gewonnen. Jasper De Buyst/Roger Kluge en Michael Morkov/Lasse Norman Hansen vervolledigden het podium. Kenny reed zijn laatste Gentse zesdaagse, eerder op de dag werd hij uitvoerig in de bloemetjes gezet door de deelnemers die een erehaag voor hem vormden.

Met drie koppels in dezelfde ronde begon de slotdag. Kenny en Robbe kwamen nog punten te kort ten opzichte van de Deense wereldkampioenen maar die achterstand was geheel weggewerkt bij aanvang van de laatste ploegkoers. Van bij de start daarvan regende het aanvallen maar helaas kregen we na een 40-tal minuten een zware valpartij met als voornaamste slachtoffers Mark Cavendish en Lasse Norman Hansen. Die laatste raakte na de herstart niet meer op zijn beste niveau en Kenny en Robbe werden nog vooral bestookt door het duo Jasper De Buyst/Roger Kluge. Onze mannen streden, counterden en behielden de controle en tijdens de laatste rondjes van Kenny in zijn Kuipke werd duidelijk dat de zege eraan zat te komen. De Buyst/Kluge werden tweede, en de Denen eindigden op plaats drie. Fabio Van den Bossche met de Nederlander Vincent Hoppezak eindigde op plaats zes. Zeker ook sterk want de omstandigheden voor Fabio zaten niet mee. Lindsay De Vylder moest in laatste instantie ziek afhaken en met dank aan last-minute vervanger Vincent kon Fabio toch starten. Gaandeweg raakte het duo beter en beter in de wedstrijd.

Heel jammer van die val, merkte Kenny achteraf op maar hoe dan toch een mooi afscheid in mogelijk ook zijn allerlaatste wedstrijd indien de Wooning Zesdaagse in het Rotterdam Ahoy vanwege corona alsnog word afgelast.


Foto © Getty Images


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners