NIEUWS

Knappe prestatie van Julian Mertens in vroege vlucht

De Brabantse Pijl (1.Pro BEL)
15 April 2021

In de snel gereden Brabantse Pijl was Julian Mertens onze vertegenwoordiger in de klassieke vroege vlucht. Thomas Sprengers werd onze dichtste finisher, 57e op 1'22" van Tom Pidcock, de winnaar. Al onze renners die deze Brabantse Pijl reden hebben dit jaar nog maar weinig competitie in de benen.

Een groep van zeven met Julian raakte na 40 kilometer koers weg, en dikte verderop nog aan tot negen man. Hun maximale voorsprong ging net boven de zes minuten. Met nog wat meer dan 50 kilometer te gaan, bergop in de Moskesstraat, moesten drie vluchters vooraan de groep laten gaan. Op weg naar de finish en met dan nog twee plaatselijke ronden te gaan liet Julian de kopgroep los.

Op de eerstvolgende hellingen van de voorlaatste ronde reden Van Aert, Pidcock en Trentin intussen los naar de kop van de koers, waar zo drie groepjes samen smolten. Daarachter volgde het peloton, waar een massale valpartij nog voor veel oponthoud zorgde. In de finale waren het uiteindelijk opnieuw Van Aert, Pidcock en Trentin die vooraan overbleven, en Pidcock won de sprint.

Thomas was dus onze dichtste finisher. Julian eindigde op plaats 109, maar zette een zeer knappe prestatie neer gelet op de weinige competitie die hij in de benen heeft. Dat laatste geld ook voor Aaron Verwilst (80e), Rune Herregodts (91e) en Kenneth Van Rooy 96e).

10 Foto's Brabantse Pijl 2021.

Julian MertensJulian Mertens(photo @GettySport)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners