NIEUWS

Met 3 in top 20, Van Rooy naar UZ na val

Le Samyn (1.1 BEL)
03 March 2021

Le Samyn dinsdag werd gereden in heerlijk lenteweer. Kenny De Ketele was net als in de Omloop het Nieuwsblad onze man in de vroege vlucht, Cedric Beullens toonde zich op minder dan 10 kilometer van de finish en we eindigden met 3 man in de top 20. Fabio Van den Bossche, Kenneth Van Rooy en Ruben Apers raakten betrokken in valpartijen, de laatste twee moesten helaas de strijd staken.

Kenneth kwam ten val op 49 kilometer van de finish. De beelden na de val zagen er niet goed uit. De knie is gezwollen maar bij een controle in het UZ te Leuven werden er gelukkig geen breuken vastgesteld. Vandaag volgt verder onderzoek, we hopen op goed nieuws.

Het duurde meer dan 60 kilometer vooraleer een "minder" vroege vlucht vorm kreeg, vijf man met daarbij Kenny en onder meer Jan-Willem Van Schip reed een voorsprong van meer dan drie minuten bijeen. Met wat meer dan 50 kilometer sloot een grote groep aan bij vier overgebleven koplopers, en hadden we we bij Kenny nu ook Thimo Willems vooraan. Verderop volgde een samensmelting van twee grote groepen en we trokken de finale in met een peloton van ongeveer 40 man. Met nog 10 kilometer te gaan reed Lukasz Wisniowski solo voorop. Net op dat moment werd Cedric Beullens mooi naar voor gebracht en hij reed een tijdje alleen in de reactie. Dat verhaal ging niet door en uiteindelijk reed vijf man licht afgescheiden de slotkilometer in met kort daarachter het pak met vooraan Fabio Van den Bossche. De vijf werden zo gegrepen, Merlier won de sprint, Jordi Warlop eindigde op plaats 11, Fabio op 15, Thimo op 20 en Cedric op plaats 36.

Kenny De Ketele in kopgroep Le Samyn 2021Kenny De Ketele in kopgroep Le Samyn 2021 (photo @GettySport)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners