NIEUWS

Prima weekend met als orgelpunt P3 voor Sasha Weemaes in Brugge

Dwars door het Hageland (BEL 1.Pro) - Elfstedenronde (BEL 1.1)
06 June 2021

Sterke prestaties dit weekend in Dwars door het Hageland zaterdag en de Elfstedenronde zondag. Orgelpunt was de podiumplaats van Sasha Weemaes in de massasprint zondag, derde na Merlier en Cavendish.

Alex Colman zat mee in een kopgroep van zes in de Elfstedenronde tot op ongeveer 50 kilometer van de finish een aantal kleppers optrokken tot een stevig tempo op de kasseistrook de Brieversweg. Het peloton brak, en in de eerste groep hadden we Sasha Weemaes, Sander De Pestel en Jens Reynders mee. Die groep liep snel de vluchters in zodat we in een groep van 28 man vier renners mee hadden. In het peloton daarachter reden ze echter ook op de limiet, een aantal sprinters hadden immers de boot gemist. Op iets minder dan 40 kilometer van de finish was alles te herdoen, het viel daarop een beetje stil en dat was het moment waarop Jens Reynders in de aanval trok. Hij kreeg Nick van der Lijke mee en het duo werd met nog 10 kilometer te gaan ingelopen. De ploeg bracht Sasha goed naar voor, onze sprinter eindigde net na na Merlier en Cavendish en op plaats negen hadden we nog Jordi Warlop.

In Dwars door het Hageland, tussen Aarschot en Diest, was Aaron Van Poucke onze dichtste finisher op plaats 26. "Goede benen" klonk het nadien bij Aaron, dat moet wel want hij was al vroeg in de wedstrijd onze man in de vlucht. Nu begon hij aan de laaste klim op de citadel in Diest in de groep die reed voor plaats negen. Hier geen dichte uitslagen dus maar onze mannen reden sterk en toonden zich, maar kenden op de gravelstroken ook de nodige pech, onder meer voor Cedric Beullens en Arne Marit. Winnaar werd de Noor Rasmus Tiller, hij was de sterkste van een kopgroep van acht. En vier van die acht koplopers begonnen hun profcarrière bij Sport Vlaanderen - Baloise ...

Foto's Dwars door het Hageland en Elfstedenronde 2021.

Sasha Weemaes P3 in Elfstedenronde 2021
Sasha Weemaes P3 in Elfstedenronde 2021, op het podium naast Tim Merlier en Marc Cavendish (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners