NIEUWS

Ronde van Sardinië: hoogtemeters en hitte

Settimana Ciclista Italiana (ITA 2.1)
19 July 2021

Vijf dagen "Settimana Ciclista Italiana" oftewel "Ronde van Sardinië" zitten er op. Geen 10 WorldTour-ploegen aan de start, zoals we hier eerst gezegd hadden, maar zes. Ook aan de start, een zeer sterke Italiaanse selectie met enkele Olympiërs die hier als voorbereiding de hoogtmeters en de hitte opzochten.

Onze ploeg toonde zich in deze nieuwe rittenkoers van het niveau 2.1. In vier ritten hadden we een mannetje mee in de vroege vlucht. In de openingsetappe was Rune Herregodts bij van de sterkste renners in de kopgroep van negen. Hij mengde zich ook in de strijd voor het bergklassement. De dag nadien deed hij dat nog eens over in een groep van vijf wat hem op plaats twee bracht in het bergklassement. In rit drie was Cedric Beullens onze man in de aanval, en dat ondanks nog veel last van een valpartij in de openingsrit. En in rit vier was het de beurt aan Aaron Verwilst. Een groep van 20 sloot in de finale aan bij de vier vluchters, en Aaron sprintte naar plaats negen.

De Italiaan Diego Ulissie won de openingsrit, rit vier en het algemeen klassement. De Duitser Pascal Ackermann won de overige drie ritten.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners