NIEUWS

Rune Herregodts ontdekt zijn klimmerscapaciteiten

Challenge Ciclista Mallorca (ESP)
16 May 2021

De Challenge Mallorca omvat vier eendagswedstrijden van UCI categorie 1.1 die normaal gezien eind januari op het programma staan maar door de coronapandemie opgeschoven zijn naar de maand mei. Op drie van de vier dagen staat er heel wat klimwerk op het programma. Prachtig om neo-prof Rune Herregodts te zien schitteren in twee van die wedstrijden. Donderdag eindigde Rune derde, zaterdag vijfde, in beide wedstrijden waren er meer dan 3100 hoogtemeters.

Ryan Gibbons won de eerste koers in de sprint tegen medevluchter Anthony Delaplace en Rune Herregodts werd heel knap derde. Op twee kilometer van de finish zette hij aan en hij bleef net uit de greep van het eerste peloton. Thomas Sprengers werd hier ook mooi 12e. Jesus Herrada won in Deià de tweede wedstrijd. Julian Mertens en Robbe Ghys eindigden in de eerste groep die volgde op 20 seconden van de winnaar.

De Trofeo Andratx, derde koers van de Challenge Mallorca, werd gewonnen door Winner Anacona. Opnieuw kregen we een intensieve openingsfase, onder meer Sander De Pestel zat in een groep van acht in de aanval maar het peloton liet niet begaan. In de finale op een drie kilometer lange lastige slotklim raakte drie man weg. Anacona won, en op 1'39" kregen we opnieuw een sterke finish van Rune die nu knap op plaats vijf eindigde. André Greipel tenslotte won zondag de laatste wedstrijd in de sprint. Lindsay, Aaron Van Poucke en Sander eindigden respectievelijk op plaatsen 14, 15 en 16.


Rune Herregodts op het podium na de eerste manche voor de Challenge Mallorca (foto: Challenge Mallorca)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners