NIEUWS

Topaffiche in ‘t Kuipke, met afscheidnemende Kenny De Ketele en Robbe Ghys als titelverdedigers

80ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent
15 November 2021

Het is zover, na een gedwongen jaar afwezigheid wegens de coronapandemie zal het Kuipke van dinsdag 16 tot en met zondag 21 november weer vollopen voor de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Uit onze ploeg verschijnen twee koppels aan de start: titelverdedigers Kenny en Robbe, en Fabio Van den Bossche en Lindsay De Vylder.

Een schitterend deelnemersverld wordt er gepresenteerd, met internationale kampioenen en zes ex-winnaars. Denk daarbij naast ons topduo aan de Olympische en wereldkampioenen Michael Morkov en Lasse Norman Hansen, de Europese kampioenen Jan Willem van Schip en Yoeri Havik, zesvoudig winnaar Iljo Keisse en Mark Cavendish, en Jasper De Buyst en Roger Kluge.

Kenny De Ketele won hier vier keer en rijdt zijn laatste Gentse zesdaagse. Op 1 mei 2007 debuteerde Kenny bij onze ploeg, 14,5 jaar geleden. Gedurende al die jaren reed hij een immens palmares bijeen vol titels en medailles. Zondag op de slotdag zal Kenny hiervoor uitvoerig in de bloemetjes gezet worden. Op 12 december sluit hij dan zijn fantastisch mooie wielercarrière internationaal af in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam.

Fabio en Lindsay, ons tweede koppel, is er ook klaar voor. Zij beëindigden zaterdag de driedaagse van Kopenhagen waar ze vierde werden na een stevige strijd voor het podium, en zijn daarmee al goed ingereden. Verder kijken we ook uit naar de prestatie van Tuur Dens en Jules Hesters, twee youngsters die met ingang van 1 januari 2022 debuteren als prof bij onze ploeg. Tuur wordt voor deze zesdaagse gekoppeld aan de Deen Marc Hester en Jules start aan de zijde van Otto Vergaerde.

Wie er niet kan bij zijn in ‘t Kuipke kan dit jaar ook elke dag alles live vanuit de zetel op tv volgen. Dankzij een nieuwe samenwerking met Proximus hoef je via Proximus Pickx+ van dinsdag tot en met zaterdag niets te missen van de actie. Op zondag kan je naar goede gewoonte de finale van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent live bekijken via Sporza op één.


Kenny en Robbe, 2019 (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners