NIEUWS

Topweekend met WK-medailles op de baan en 1.1 zege op de weg

UCI Track Cycling World Championships, Roubaix, France en Profronde van Drenthe (1.1 NED)
26 October 2021

Afgelopen weekend werd een topweekend voor de ploeg met brons voor Kenny De Ketele en Robbe Ghys in de ploegkoers en zilver voor Kenny in de puntenkoers op het WK baanwielrennen, en met winst voor Rune Herregodts in de Ronde van Drenthe, de afsluiter van het wielerseizoen voor onze wegrenners.

Het ontbrak Kenny niet aan motivatie daar op de baan in Roubaix, en dat resulteerde in nog twee WK-medailles in zijn allerlaatste internationale wedstrijd. Hij bracht daarmee zijn totaal aantal WK-medailles op acht. Vanaf 16 november rijdt Kenny samen met maatje Robbe nog de tachtigste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, en in december volgt nog de Wooning Zesdaagse Rotterdam. Eind dit jaar hangt de 36-jarige Oost-Vlaming zijn fiets aan de haak, na 14 seizoenen bij onze ploeg.

En dan was er zondag de Ronde van Drenthe, waar Rune Herregodts scoorde. Onze eerstejaars kwam solo over de meet nadat hij op dertien kilometer van de finish zijn laatste van twee medevluchters los reed. Samen waren ze na tien kilometer koers in de aanval getrokken. Rune had goed gerekend, hield stand en kwam solo en juichend over de finish. In de sprint van de achtervolgende groep werd Arne Marit nog vijfde en Thimo Willems zevende. Iedereen verichtte knap afstoppingswerk in het peloton. Uiteindelijk sluiten we zo het seizoen nog af met vijf overwinningen op de weg, waarvan drie UCI koersen. Bij de winnaars hebben we met Rune, Arne en Jens Reynders drie neo-profs. Daarnaast was er die prachtige ritzege van Robbe in de Baloise Belgium Tour en winst van Sasha Weemaes in Ruddervoorde.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners