NIEUWS

Worldtour koers in Vlaanderen: Apers en De Vylder aanvallers

Oxyclean Classic Brugge-De Panne (1.UWT BEL) en E3 Saxo Bank Classic (1.UWT BEL)
27 March 2021

Twee worldtourkoersen afgelopen week in Vlaanderen, Ruben Apers en Lindsay De Vylder toonden zich respectievelijk in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne en de E3 Saxo Bank Classic bij de aanvallers die de koers openden.

In een door de wind zeer lastige E3 Saxo Bank Classic was Lindsay mee met een groep van 12 man. Kort na de Taaienberg, met nog zeventig kilometer te gaan, kregen zij het gezelschap van een elitegroep. Verderop begon de latere winnaar Asgreen aan zijn raid en kegen we daarachter nog meer verbrokkeling. Lindsay eindigde uiteindelijk op plaats 40, drie minuten na de winnaar.

Woensdag in de Oxyclean Classic Brugge - De Panne was Ruben Apers onze man in de vroege vlucht van zes. Met nog 77 kilometer te gaan, bij de 2e van 3 passages door "De Moeren", werden de vluchters al gegrepen door een nerveus en gretig peloton. Het ging hard maar Sasha Weemaes kon gelukkig nog terug aansluiten na een val. Bij het begin van de laatste passage in de Moeren stond Jordi Warlop aan de kant met een defect maar ook hij kon nog terugkeren in het peloton. In de finale zagen we ondermeer Arne Marit en Fabio Van den Bossche op de voorste rijen. Arne werd onze dichtste finisher op plaats 21, Jordi eindigde op plaats 31. Sam Bennett was de snelste in de eindspurt.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners