NIEUWS

Zes super geslaagde koersdagen in Zuid-Spanje

Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol (ESP 2.Pro) - Vuelta Ciclista a la Región de Murcia (ESP 1.1)
23 May 2021

Met de vijfdaagse Ronde van Andalusië - Ruta de Sol en de Ronde van Murcia werkte onze ploeg in Spanje zes koersdagen op rij af. En ze deden dat met klasse, als een sterk collectief: elke dag in de aanval, elke dag voor de "meta volantes" trui, en elke dag voor een goed klassement met Rune Herregodts. Die laatste werd goed omringd en sloot Andalusië af op een schitterende 13de plaats in de eindstand. En die trui, die kwam om de schouders van Thomas Sprengers mee naar huis.

Deze wedstrijden staan normaal gezien in februari op het programma maar werden om de gekende reden uitgesteld tot nu. Negen worldtour ploegen verschenen aan de start in de Ronde van Andalusië. De Spanjaard Gonzalo Serrano won de eerste rit, met een lastige finish na een trip met bijna 3000 hoogtemeters. Rune deed het knap op plaats 16 op 7 seconden. Thomas Sprengers was mee in de vlucht van de dag en won de enige tussenspurt. Het leverde hem de "meta-volantes" trui op. Woensdag stonden er nog 1000 hoogtemeters meer op het programma. Winst in de mooie finishplaats "Fortaleza de la Mota de Alcalá" was er voor Ethan Hayter. De verschillen liepen hoger op dan op dag één, Rune werd 19e en schoof in de stand op naar plaats 15. Aaron Van Poucke was onze man in de aanval en hij nam de meta-volantes trui over van Thomas. Maar ook pech voor Aaron, in een onschuldig ogende bocht schoven vier van de zes renners in de kopgroep gewoon onderuit. Aaron lag erbij en liep vooral veel schaafwonden op.

Donderdag was er de koninginnerit, met bijna 4.200 hoogtemeters verdeeld over vijf gecategoriseerde beklimmingen onderweg en een aankomst bergop. We kregen opnieuw Thomas in de vlucht van de dag, wat hem weer terug de meta-volantes trui opleverde. De Colombiaan Miguel Angel Lopez won en Rune werd nu heel knap 11de en in de stand 13de. Rit vier op vrijdag ging er één voor de sprinters zijn. Er vormde zich snel een vroege vlucht en wij hadden nu twee vertegenwoordigers aan boord, opnieuw Aaron Van Poucke en Robbe Ghys. Voor de Spanjaard Isaac Canton ging het in de finale niet snel genoeg maar ons duo reageerde op zijn uitval en zo kregen we een trio vooraan met de Spanjaard, Aaron en Robbe. In het peloton moesten ze stevig achtervolgen om de drie terug te pakken, dat gebeurde op minder dan vijf kilometer van de finish, waar André Greipel de sprint won. Rune begon als 14de in de stand aan de slotrit, een korte rit maar met op het einde nog 3,4 km klimmen aan 5,4% gevolgd door een korte lichte afdaling richting finish. Keihard ging het vooraan op die klim en 12 man zonderde zich af. Rune eindigde in een groep die op 31 seconden van ritwinaar Ethan Hayter binnen kwam en beëindigde deze ronde op een prachtige 13de plaats. De Colombiaan Miguel Angel Lopez (Movistar) werd eindwinnaar.

Tot slot was er op zondag nog de ééndagskoers Ronde van Murcia. Na vijf dagen koersen in de hitte van Andalusië reden de renners nu een dag in de regen en de kou. Dik 20 graden koeler, straten die bijna blank staan, en slechts 46 renners die de koers uitreden. Halfweg de wedstrijd na een stevige klim, hadden we op 1'43" van een duo een eerste peloton van geen 40 man. Thomas Sprengers was erbij en werd onze dichtste finisher, P20 op 4'15" van de winnaar, thuisrijder Antonio Soto. De groep met Thomas viel uiteen op een laatste klim op 23 kilometer van de finish.

24 Foto's Vuelta Andalucia 2021.

Rune Herregodts en Thomas Sprengers, Andalucia 2021
Rune Herregodts en Thomas Sprengers (foto's © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners