NIEUWS

10 Dagen intens getraind en gewerkt, aftellen nu naar 26 januari!

Teamnieuws
17 January 2022

De trainingsstage in het Spaanse Altea zit erop, een aantal van onze renners blijven nog een tijdje langer aan de Costa Blanca maar de meeste zijn zondagavond weergekeerd naar België. Er werd hard gewerkt en stevig getraind, en dat in vrijwel steeds perfecte weersomstandigheden en een prima sfeer. Iedereen kijkt dan ook gretig uit naar de eerste koersen!

De trainers van Energy Lab, Ward Vande Capelle en nieuwkomer Loïc Segaert, hadden een uitdagend en intensief programma voorzien. Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld zaten heel wat renners zeven uur in het zadel, goed voor 230 kilometers en meer dan 3500 hoogtemeters. De renners konden verder ook kennismaken met Dr. Thijs Loncke die als ploegarts An Konings opvolgt. Thijs heeft zelf een verleden als wielrenner, in 2006 werd hij Belgisch kampioen bij de nieuwelingen. Met sportdiëtiste Jolien Lewyllie waren er individuele gesprekken over gezonde voeding tijdens zware trainingsperiodes.

De verwachtingen voor 2022 zijn hoog, niettegenstaande het feit dat wij met een zeer jonge ploeg (16 renners zijn jonger dan 24 jaar) tegen de internationale profs zullen moeten strijden. Na een paar lastige jaren en een zeer moeilijke start in 2021 boekten vijf renners nog prachtige overwinningen. Die renners zijn dit jaar nog steeds bij de ploeg en zijn ambitieuzer dan ooit. Nogal wat andere renners kennen een voorgeschiedenis van pech, valpartijen, blessures en ziekte maar hebben nu een vlekkeloze winter achter de rug en zijn super gemotiveerd. Uitkijken doen we ook naar de zes nieuwkomers, neoprofs die de voorbije twee jaren bij de beloften door de gekende omstandigheden veel minder kansen kregen om zich in de kijker te rijden. We zagen in Altea bij iedereen betere testwaarden en een aantal renners zouden wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. De stage werd op het einde nog verstoord door een aantal coronabesmettingen maar de andere renners zijn blijven trainen. Kortom, iedereen is gedreven, de sfeer onder de renner is top en we tellen met veel goesting af naar de de eerste koersdagen eind januari. De Challenge Ciclista op Mallorca en de koersen in Zuid-Frankrijk komen eraan. Over dat alles brengen we hier binnenkort meer nieuws.

Training, Alteam 2022Photo @GettySport


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners