NIEUWS

Aaron Van Poucke derde in de eindstand

ZLM Tour (2.Pro NED)
14 June 2022

Prachtige derde plaats voor Aaron Van Poucke in de eindstand van de ZLM Tour, een vijfdaagse rittenwedstrijd van categorie 2.Pro in Nederland! Een gevolg van zijn knappe prestatie in de waaierrit en van knap ploegwerk waardoor Aaron na een hectisch einde van de slotrit nog opschoof tot in de top drie van de eindstand.

De eerste rit was heel kort, amper 100 kilometer verdeeld over 8 ronden. Hier glipte Aaron al mee in een groepje om mee te doen in de bonisprinten op het einde van ronde 2, 4 en 6. Twee maal kon hij punten meenemen, eerste en tweede. Uiteindelijk liep alles samen en kregen we een massasprint met Olaf Kooi als winnaar en met de bonificaties stond Aaron al op plaats drie in de stand. In de tweede rit met twee passages over de Zeelandbruggen lag het peloton helemaal uiteen door waaiers en Aaron deed het knap in de eerste groep die vorm kreeg op ongeveer 50 kilometer van de finish. Met 18 bleven ze daar slechts over om te sprinten voor de overwinning. Aaron werd vierde maar Jakub Mareczko werd achteraf nog gedeklasseerd. De derde plaats leverde hem opnieuw bonificatieseconden op. In een volgende groep op wat meer dan een minuut hadden we Milan Fretin, Gilles De Wilde, Vito Braet en Jules Hesters.

Rit drie werd gereden in de regio van Valkenburg en dan weet je het wel, een keine Amstel Gold Race. Na de heuvelzone kregen we een eerste grote groep van een 80 tal renners die ging sprinten voor de zege. Zes van onze renners zater erbij, en Milan, een week geleden nog net geen top 10 in de Ronde van Limburg, werd hier heel mooi vijfde. In de twee laatste ritten was de opdracht evident: die 4e plek van Aaron veilig stellen. Maar na een hectische finale door een zware valpartij in rit vijf is Aaron zelfs derde geworden in de eindstand. Van onze renners kwam Gilles De Wilde het zwaarst ten val, hij liep daarbij een sleutelbeenbreuk op. Milan Fretin was er ook bij maar hij kon zijn weg verder zetten. In de hectiek kreeg Aaron te maken met een wielbreuk maar hij kon gelukkig onmiddellijk verder met de fiets van Vito Braet, de teamwagens waren op dat moment ver achterop omwille van een peloton dat in meedere stukken uiteenlag. Op vier kilometer van de finish zaten Milan en Aaron terug vooraan, waar Elia Viviane ontbrak, zodat Aaron opschoof naar plaats drie.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners