NIEUWS

Alex Colman heeft eindzege bergklassement beet

4 Jours de Dunkerque / Grand Prix des Hauts de France (2.Pro FRA)
09 May 2022

In de Vierdaagse van Duinkerke stak Alex Colman de eindzege in het bergklassement op zak. Dik verdiend, Alex reed enkel in de laatste van zes ritten niet in de aanval. In het eindklassement is Ward Vanhoof op plaats 26 de eerste Sport Vlaanderen - Baloise renner.

In de openingsetappe was Milan Fretin mee in de eerste vlucht van de dag. Halfweg koers werd het trio al weer ingelopen maar Milan pakte gespreid over de hele rit voldoende punten voor het bergklassement en mocht de bolletjestrui aantrekken op het podium. In een volgende kopgroep was Alex Colman mee. Dit trio bleef voorop tot op minder dan 10 kilometer van de finish waarna onze mannen Arne Marit in stelling brachten voor de massasprint. De sprint werd helemaal op het einde ontsierd door een massale valpartij, Arne werd al vallend achtste en was stevig geraakt aan de rechterschouder. Nog meer pech de dag nadien, een nieuwe val op wat meer dan 20 kilometer van de finish was er teveel aan. Arne stond op met een diepe snijwonde aan de knie en diverse schaafwonden. De bolletjestrui bleef intussen in de ploeg, Alex was onze man in de traditionele vroege vlucht die nu wel lang voorop bleef en was drie keer op rij de snelste op de klimmetjes. Hij nam zo de trui over van Milan die nog op plaats twee stond. Ruben Apers op plaats 17 was onze dichtste finisher in deze rit.

Ook in de volgende ritten trok Alex telkens opnieuw mee in de aanval, goed voor meer dan 400 kilometers voorop in de koers en voor een riante voorsprong in het bergklassement. In rit drie hadden we Milan op plaats 12 en in rit vier sprintte Jules Hesters naar plaats acht. Rit vijf was de koninginnerit met onder meer Mont Cassel. Zware kost, Alex pakte dikte zijn puntentotaal aan tot 40, de bolletjestrui zat stevig om de schouders en Alex moest enkel nog de rittenwedstrijd uitrijden om eindwinst te boeken in dit nevenklassement. Knap gedaan en dik verdiend!

In de slotrit bleeft hij netjes in het peloton en nam Gilles De Wilde de rol van aanvaller over. Als laatste werd hij op zeven kilometer van de finish gegrepen door het peloton dat zich opmaakte voor de sprint.

Eindpodium Vierdaagse van Duinkerke 2022Alex op het podium samen met Philippe Gilbert (algemeen klassement), Jason Tesson (puntenklassement) en Jake Stewart (beste jongere)
(foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners