NIEUWS

Ambitieus naar West-Vlaanderen en Friesland

Teamnieuws
04 March 2022

Het openingsweekend en Le Samyn zitten erop, zeventien van onze renners kwamen hierbij in actie en het niveau van de ploeg in de breedte lag een stuk hoger dan de voorbije jaren. Daar kunnen we in deze fase van het seizoen heel tevreden over zijn, aldus sportdirecteur Hans De Clercq. Heel goed ook voor het vervolg van het seizoen.

In de Omloop het Nieuwsblad willen we altijd iemand mee hebben in de vroege vlucht en dat werd dit jaar Ruben Apers. Onze tweedejaarsprof genoot van 161 kilometers vooraan in de koers. Pas op de Leberg, met nog 35 kilometer te gaan, werd hij ingelopen door het peloton. Iedereen reed de wedstrijd uit en met Kenneth Van Rooy en Ward Vanhoof hadden we twee man in de groep die reed voor de 22e plaats op 1'30" van Wout Van Aert. Pech was er voor Lindsay De Vylder, in vorm teruggekeerd uit Spanje maar geremd door maagproblemen. En veel pech voor Arne Marit, met drie valpartijen en als gevolg daarvan fietswissels en fysieke problemen.

Soortgelijk scenario voor Arne in La Samyn afgelopen dinsdag. Met nog 90 kilometer te gaan ging hij stevig tegen de grond maar gelukkig zonder al te grote gevolgen. In de finale zat hij toch weer mooi samen met Sander De Pestel en Kenneth Van Rooy in de groep die ging sprinten voor plaats negen op een handvol seconden van de koplopers. Op twee kilometer van de finish echter kreeg Arne pech nadat hij in een put reed, anders had hij zeker in of niet ver van de top 10 geëindigd. Nog in Le Samyn toonde Rune Herregodts zich in de aanval en werd ook Robbe Ghys geremd door pech. Over Kuurne zijn we ook zeer tevreden, aldus Hans De Clercq. Twee neo-profs in het peloton dat sprint voor de zege, dat is super! Jenno Berckmoes werd 31e, Vito Braet 43e. Voordien toonde Jules Hesters zich in de vroege vlucht.

Allemaal veelbelovend voor de rest van het seizoen, en zeker ook zondag al op West-Vlaamse bodem in de Grote prijs Jean-Pierre Monseré en in Nederland in de "Visit Friesland" Elfsteden Race. In Nederland wachten ons afwisselingen tussen breden en smalle wegen en hangt veel af van de wind en mogelijke waaiers. In de selectie hier onder meer sprinter Jules Hesters. De GP Jean-Pierre Monseré werd vorig jaar in de sprint gewonnen door Tim Merlier en dit jaar brengen we onder meer Arne Marit en Sasha Weemaes aan de start.

8 Foto's Kuurne-Brussel-Kuurne en 10 foto's Omloop het Nieuwsblad
Selecties voor Grote prijs Jean - Pierre Monseré (1.1 BEL) en Visit Friesland Elfsteden Race (1.2 NED)

Ruben Apers in de kopgroep OHN22
Ruben Apers in de kopgroep van Omloop het Nieuwsblad 2022 (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners