NIEUWS

Balans na WorldTour heuvelklassiekers

Eschborn-Frankfurt (1.UWT GER) - Liège-Bastogne-Liège (1.UWT BEL) - La Flèche Wallonne (1.UWT BEL)
02 May 2022

De Eschborn-Frankfurt classic was de laatste van een reeks van negen WorldTour wedstrijden die onze ploeg deze lente mocht afwerken. Naar het einde toe werd het door de vele zieken wat puzzelen om de juiste selecties te maken maar onze renners hebben het prima gedaan. Nogal wat onder hen reden pas hun eerste koersen in de WorldTour, hun eerste koersen die ver boven 200 kilometer gaan. Deze ervaring zijn ze rijker nu en zal helpen in de koersen van de volgende maanden.

Jens Reynders was op weg naar Frankfurt opnieuw onze man in de vroege vlucht. Twee keer zelfs, en aan het eind dan nog even solo nadat hij eerst moest lossen op de gekende klim daar. In zijn gekende stijl vol overgave, zoals we eerder al zagen in Paris-Roubaix en in La Flèche Wallonne. In het uitgedunde peloton dat sprintte voor de zege was Sam Bennett de snelste en eindigde Rune Herregodts op plaats 19. Een mooie opsteker voor Rune na lange inactiviteit door een infectie, kort daarop gevolgd door ziekte. Jenno Berckmoes eindigde op plaats 23, ook top, in de vijf heuvelklassiekers die hij reed was hij steeds één van de jongste deelnemers en hij deed veel meer dan gewoon uitrijden. Meesterlijk hoe hij zich positioneert tussen de kleppers bijvoorbeeld. Nog zo een debutant was Kamiel Bonneu, die een fantastische 27e plaats scoorde in de Waalse Pijl op slechts 24 seconden van winnaar Dylan Teuns. Super tevreden keek hij uit naar Liège-Bastogne-Liège maar door ziekte moest hij afhaken voor de wedstrijd waarin hij vorig jaar in de U23 editie nog zevende werd. Ruben Apers werd voor beide Ardennenklassiekers last minute toegevoegd aan onze selectie. Geen ideale voorbereiding voor hem maar hij reed ze allebei uit en was in Luik onze dichtste finisher op 13'45" van Remco Evenepoel. Ook neoprof Vito Braet reed Luik tot de finish. Het was ook de enige klassieker waarin we niet mee waren in de vroege vlucht, maar onder meer Alex Colman en Gilles De Wilde deden er alles aan en in dat eerste uur ging het echt wel super hard. Pech was er voor Julian Mertens, hij raakte betrokken bij de zware valpartij waar naamgenoot Alaphilippe ook slachtoffer was. Gekneusde ribben, vele schaaf-en brandwonden over het gehele lijf waren het resultaat voor onze Julian.

Intussen kijken we al weer uit naar de Vierdaagse van Duinkerke die dinsdag start en zes dagen duurt. Ruben Apers, Alex Colman, Gilles De Wilde, Milan Fretin, Jules Hesters, Arne Marit en Ward Vanhoof komen aan de start.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners