NIEUWS

Bergtrui voor De Wilde in Frankrijk, ereplaatsen in Noorwegen

Boucles de la Mayenne (2.Pro FRA) en Tour of Norway (2.Pro NOR)
01 June 2022

Alex Colman in de Vierdaagse van Duinkerke 2 weken terug en Aaron Van Poucke in de Tour de Hongrie vorige week deden het hem voor, Gilles De Wilde zorgde in de Boucles de la Mayenne (2.Pro FRA) voor een derde eindzege op rij voor de ploeg in het bergklassement van een rittenkoers. In de zware Ronde van Noorwegen toonden onze mannen zich aanvallend en met ereplaatsen voor Aaron Van Poucke en Jenno Berckmoes.

De openingsrit in de Boucles de la Mayenne werd in de sprint gewonnen door de jonge Fransman Jason Tesson. Lindsay De Vylder was mee in de vroege vlucht, kwam als eerste boven op drie van de vijf beklimmingen en was leider in het bergklassement. Net geen top 10 hier voor Milan Fretin maar hij startte de tweede etappe in de witte trui voor het jongerenklassement omdat de leider daarvan (Jason Tesson) ook de gele trui heeft. Gilles nam de bergtrui over van Lindsay in rit twee over en stelde die veilig in rit 3 en vooral in de vroege vlucht van rit 4 waar hij op de hellingen zes maal de volle buit pakte. Heel mooie uitslag hier ook van Julian Mertens, hij maakte mee koers en werd dertiende in de eindstand van deze rittenwedstrijd categorie 2.Pro!

In Noorwegen trok Jens Reynders vroeg in de openingsetappe mee in een kopgroep van zes die tot 5 minuten uitliep. Op minder dan 5 kilometer van de finish werden de vluchters gegrepen en op de slotklim, 2,1 km aan 8,4%, eindigden Kamiel Bonneu en Jenno Berckmoes knap op respectievelijk 5 en 16 seconden van Evenepoel. De tweede etappe was met 123 kilometers de kortste maar werd loodzwaar en super spannend. Aaron Van Poucke trok mee in de vroege vlucht op zoek naar punten voor de bergtrui die te rapen waren op de lange categorie 1 klim naar Dyranut, 28 kilometer aan 4,4%. De ploegen van de klassementsrijders met voorop die van INEOS Grenadiers gaven er daar meteen een lap op en een sterk uitgedund peloton beende de kopgroep bij nog voor de top. Maar Aaron hield stand in die eerste groep en pakte op de top van de klim nog vlot de volle buit! En hij was niet onze enige vertegenwoordiger vooraan, ook Kamiel was mee. Nog 55 kilometer te gaan na die klim maar de strijd ging door: de renners reden op een plateau doorheen besneeuwd landschap en met een stevige zijwind. Waaiervorming dunde de groep verder uit en slechts een 20-tal renners reed samen richting finish. Ethan Hayter won en Aaron, heel sterk, eindigde op plaats zeven.

Stevige strijd ook in rit drie, de koninginnenrit: meer dan 3200 hoogtemeters, waaiers, en Evenepoel solo naar winst. Vito Braet glipte mee in de vroege vlucht en pakte de punten op de eerste van drie beklimmingen. Met nog een 70-tal kilometers te gaan was de kopgroep weer ingelopen door het strijdende peloton. In de slotrit hadden we Robbe Ghys in de aanval en behaalde Jenno Berckmoes ondanks een val op 51km van de finish een mooie achtste plaats in de sprint. Sterk, de finale van deze rit ging over twee plaatselijke ronden met daarin een stevig klimmetje. Alexander Kristoff haalde het en de eindwinaar in het algemeen klassement is Remco Evenepoel. Kamiel Bonneu trok vrijdag en zaterdag mee ten aanval in de vroege vluchten. In rit vier waren ze met zes, in rit vijf zowaar met twintig. De vluchters werden gegrepen en de respectievelijke ritwinnaars waren Marco Haller en Remco Evenepoel.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners