NIEUWS

Bonneu en Fretin out na val, De Pestel 17e in eindstand

Circuit Cycliste Sarthe (2.1 FRA)
08 April 2022

Negentien ploegen met maximum 6 renners per ploeg verschenen dinsdag aan de start van de de vierdaagse rittenkoers Circuit de la Sarthe. Na drie ritten waren we helaas al Kamiel Bonneu en Milan Fretin verloren door valpartijen. Sander De Pestel werd op plaats 17 de eerste Sport Vlaanderen - Baloise renner in de eindstand.

De eerste rit, heuvelachtig, oogde interessant voor Kamiel maar hij kwam dus ten val en moest door schaafwonden en kneuzingen opgeven. Mads Pedersen was de snelste van een kopgroep van tien en onze renners eindigden in het peloton op 49 seconden. Spijtig voor onze Limburger want Kamiel toonde zich zaterdag nog super sterk in de lastige Volta Limburg Classic met een vijfde plaats. Hij was daar mee in de kopgroep van zes met daarbij ook de latere winnaar Arnaud De Lie en Tom Dumoulin, en plaatste nog een demarrage op ongeveer 2,5 kilometer van de finish.

De volgende drie ritten waren op papier voor de sprinters. De Nederlander Olaf Kooij en opnieuw Mads Pedersen wonnen woensdag en donderdag. Een valpartij op vier kilometer van de finish ontregelde vrijdag volledig de sprint, Olaf Kooij won voor Xandro Meurisse en de derde in de uitslag volgde al op 15 seconden. De Nederlander stak zo ook de eindzege op zak. Slecht weer, regen en rukwinden teisterden het peloton donderdag en vrijdag. Milan Fretin viel donderdag weg nog voor de wedstrijd goed begon. De rit van vrijdag werd door de weersomstandigheden bijna veertig kilometer in gekort. Ward Vanhoof was mee in een kopgroep die op minder dan zeven kilometer van het einde werd gegrepen. Sander De Pestel werd op plaats 17 de eerste Sport Vlaanderen - Baloise renner in de eindstand. Ward eindigde op P45 en Gilles De Wilde op P47. Slechts 64 renners reden de slotrit uit.

Foto's op onze facebook pagina


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners