NIEUWS

Chapeau iedereen voor deze topweek, schitterende resultaten!!

Tour de Hongrie (HUN 2.1)
20 May 2022

Wat een team wat een week, zo klonk het na de Vierdaagse van Duinkerke en zo klonk het een week later na de Ronde van Hongarije! Met Kamiel Bonneu en Rune Herregodts pakten we P10 en P13 in het eindklassement, Sasha Weemaes voegde 4 top 10 plaatsen toe aan zijn palmares, Aaron Van Poucke reed vanaf dag 1 tot op het slotpodium in de bergtrui, aanvaller Jens Reynders stond na rit 2 een dagje aan de leiding in het algemene en in het puntenklassement, en "last last but absolute not least" was daar Sander De Pestel, met de woorden van sportdirecteur Hans De Clercq "de motor van de ploeg"!

Het begon al meteen in rit één, waar Jens nog snel op zoek ging naar de vroege vlucht met Aaron die kort voordien tot stand kwam. Jens sloot aan en zo hadden we vooraan twee man mee in de spits. Jens toonde zich in de tussenspurten en Aaron pakte de rode trui voor de bergprijs. Vier koplopers hielden super sterk stand tegen het oprukkende peloton dat langrerekt bij hen aansloot op minder dan een kilometer van de finish. Jens bleef zo in de spits tot op 500 meter van de finish. "Had ik een topdag dan win ik" klonk het achteraf bij hem. De Nederlander Olav Kooij won de sprint en Sasha eindigde op plaats acht. Dankzij bonificatieseconden en punten in de tussenspurten stond Jens in het algemeen klassement en in het puntenklassement op de tweede plaats.

Dag twee was helemaal top, aanvaller Jens ging voor de leierstrui en dat lukte dankzij bonificaties en punten onderweg. Ook de groene trui werd de zijne en Aaron bleef in de rode bergtrui vanwege geen hellingen in deze rit. En dan kwam de sprint, Sasha moest enkel Fabio Jakobsen en Rudy Barbier voorlaten nadat hij dankzij Rune mee in de eerste waaier was geraakt waar hij knap naar vooren gebracht en gehouden werd door Sander. Met drie truien in de ploeg werd dag drie dan, ondanks de natte omstandigheden, weer zo een dag om niet snel te vergeten. De sport-boys werkten hard vooraan in het peloton, een toonden tot wat ze in staat zijn. Aaron pakte in de vroege vlucht de enige bergprijs van de dag om zich daarop te laten uitzakken tot bij de ploegmaats in de spits van het peloton. Daar genoot Jens van zijn geel/goude leiderstrui. En in de pakte Sasha opnieuw plaats drie, met veel dank aan iedereen! In de vierde en laatste rit voor de sprinters stelde Aaron zijn bergtrui zo goed als veilig en sprintte Sasha naar plaats vier.

De klimmers in deze ronde moesten geduld hebben tot aan de laatste kilometers van de slotrit. En ook hier reden onze mannen zich in de kijker. Vooraf reed Jens nog maar eens mee in de aanval, en op weg naar die finale verrichtte Sander berewerk om Kamiel en Runé vooraan af te zetten. Ons duo eindigde respectievelijk op de 11e en 13e plaats en in het eindklassement op de 10e en 13e plaats. En Aaron had intussen de eindzege in het bergklassement beet. Chapeau iedereen voor deze topweek, schitterende resultaten in een ronde met 12 topploegen aan de start. En dat na ook al een topweek in de Vierdaagse van Duinkerke waar we ons in de kijker reden met zeven andere renners.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners