NIEUWS

Eéndagswedstrijden op Belgische bodem

Marcel Kint Classic (1.1 BEL) - Gullegem Koerse (BEL) - Heylen Vastgoed Heiste Pijl (1.1 BEL)
05 June 2022

De terugkeer van Kenneth Van Rooy in competitie ging niet opgemerkt voorbij, dat toonde hij met de benen in zowel de Marcel Kint Classic als de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. En in Gullegem Koerse liet Sasha Weemaes zien tot wat hij intussen in staat is, enkel Remco Evenepoel ging hem daar vooraf.

Kenneth was hersteld van de vierdubbele sleutelbeenbreuk die hij opliep in Paris-Roubaix en had al een tijdje de training hervat. Meteen na de start in de Marcel Kint Classic trok hij mee in de vroege vlucht om pas ingelopen te worden op minder dan 7 kilometer van de finish. Goed voor 190 kilometers in de aanval en de prijs van de strijdlust! Op dan naar de Heistse Pijl, waar we meestal een massasprint krijgen. Kenneth was er onze dichtste finisher, een mooie 9e plaats na een harde finale, bij het opdraaien van de laatste keer Heistse Berg, een "sprint voor de sprint", zat hij uitstekend geplaatst.

Op dan naar Gullegem, Remco Evenepoel was nog maar net teruggekeerd als winnaar uit de Ronde van Noorwegen en was ook hier niet te kloppen. Van vroeg in de koers trok hij in de aanval, Sasha en nog enkele andere renners gingen mee en het viel gewoon nooit stil. Toen de koplopers versterking kregen met onder meer Kenneth Van Rooy en Sander De Pestel kon Sasha wat bekomen met het oog op de finale. De kopgroep brak in stukken, Sasha bood lang tegenwerk maar Remco was alleen weg en Sasha werd knap tweede. Sportdirecteur Walter Planckaert was onder de indruk.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners