NIEUWS

Feesteditie gestart, baanrecord voor Tuur Dens / Jan Willem van Schip

Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, Gent (CL1 - Class 1 BEL)
16 November 2022

Gisterenavond dinsdag om 20u zijn ze eraan gestart, de eeuwfeesteditie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, de 18e en allerlaatste ook van zevenvoudig winnaar Iljo Keisse. Tot zondag in de late namiddag strijden 12 duo's voor de eindzege. Wie zal er Kenny De Ketele en Robbe Ghys opvolgen? Onze ploeg heeft met het duo Lindsay De Vylder/Robbe Ghys, Jules Hesters (gekoppeld aan Tim Torn Teutenberg) en Tuur Dens (gekoppeld aan Jan willem van Schip) vier renners aan de start. Daarnaast kijken we ook uit naar de prestatie van Noah Vandenbranden, hij zal met ingang van 1 januari 2023 debuteren als prof bij onze ploeg. Om in het ritme te komen reden Lindsay en Jules vorige week nog de Driedaagse van Kopenhagen. Lindsay won er aan de zijde van Fabio Van den Bossche en Jules werd met de Deen Matias Malmberg tweede.

Het ging er stevig en nerveus aan toe dinsdag met helaas ook enkele valpartijen met als voornaamste slachtoffer Stijn Steels (courage Stijn!). Fabio Van Den Bossche en Yoeri Havik zijn de leiders na de eerste nacht, kort gevolgd door Lindsay en Robbe. Jules en de Duitser Tim Torn Teutenberg staan op plaats drie. Tuur Dens en Jan Willem van Schip lieten zich opmerken met een nieuw baanrecord in 't Kuipke op de 500 meter: 26.496. Het oude record stond sinds 16 november 2017 op naam van Moreno De Pauw en Kenny De Ketele.

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent wordt live uitgezonden op Pickx+ Sports van Proximus. De finale van de slotdag komt zondag ook live op Sporza vanaf 13u30. Ook "Merci Iljo" op 24 november zal op tv te volgen zijn, via Pickx+ Sports van Proximus en via de regionale zender AVS.

Robbe Ghys en Lindsay De VylderRobbe Ghys en Lindsay De Vylder (foto © Getty Images)
 
Tuur Dens met Jan Willem van SchipTuur Dens met Jan Willem van Schip(foto © Getty Images)
 
Tim Torn Teutenberg en Jules HestersTim Torn Teutenberg en Jules Hesters, met Ben Weyts, Vlaams minister bevoegd voor Sport (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners