NIEUWS

Kamiel Bonneu wint rit in vroegtijdig stopgezette Tour of Britain

AJ Bell Tour of Britain (2.Pro UK)
10 September 2022

Kamiel Bonneu won dinsdag rit drie in de AJ Bell The Tour Of Britain, rittenwedstrijd van de UCI ProSeries met 8 ritten op het programma. Na het overlijden van Queen Elizabeth op donderdag werd echter beslist om de laatste drie ritten niet meer te rijden.

Kamiel trok dinsdag mee in de vlucht van de dag, de vier koplopers pakten het goed aan, bleven nipt uit de greep van het peloton, en na een lange sprint pakte Kamiel één maand na zijn zege in de Sazka Tour in Tsjechië zijn tweede profzege. Door een val in rit één had Kamiel veel tijd verloren voor het klassement maar nu was hij ook de sterkste op de hellingen en in het bergklassement kwam hij op plaats drie terecht.

Kenneth Van Rooy werd nog tiende in die rit en was zesde in rit twee. Wwoensdag voegde hij daar nog een zevende plaats aan toe hetgeen hem een elfde plaats opleverde in het eindklassement. Aaron Van Poucke, aanvaller en vijde in rit vijf, werd veertiende in de eindstand. Onze ploeg deed het ook in de breedte goed met een derde plaats in het ploegenklassement.

Kamiel BonneuKamiel Bonneu (foto © SWpix.com / AJ Bell Tour of Britain)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners