NIEUWS

Klaar voor de UCI World Tour wedstrijden op Vlaamse wegen

Nokere, Bredene Koksijde, Denain, Pays de Loire
21 March 2022

Het wielerseizoen op Vlaamse wegen is helemaal op kruissnelheid gekomen. Onze renners doen het goed in de breedte en kunnen zich goed handhaven. Vier dagen op rij zagen we ze meekoersen in finales: in Bredene Koksijde, in Denain en in twee wedstrijden in het Franse "Pays de la Loire".

In Nokere Koerse trok Aaron Verwilst mee in de vroege vlucht maar het peloton liet de vluchters niet ver uitlopen en met nog dik 80 kilometer te gaan was er al een hergroepering. Tim Merlier was de snelste op Nokereberg, en Kenneth Van Rooy werd op plaats 20 onze dichtste finisher. In de Grand Prix de Denain behaalde Robbe Ghys een knappe negende plaats. Een peloton van slechts een 30-tal renners spurtte voor de zege, Max Walscheid won. Ward Vanhoof werd mooi zestiende. Daarnaast onhouden we hier de schitterende prestatie van onze "op dat moment net niet 21-jarige" Genkenaar Milan Fretin: mee in de vroege vlucht van vijf met onder meer Niki Terpstra, gedurende 150 kilometer in de aanval en als enige bij voormaling Roubaix-winnaar Terpstra gebleven tot beide met nog 33 kilometer te gaan ingelopen werden door het uitgedunde peloton.

Eén dag later in de Bredene Koksijde Classic trokken we de kaart van sprinter Sasha Weemaes. "Niet het resultaat waarvoor ik naar hier kwam, maar wat een teamwork" liet Sasha weten nadat hij als 23ste over de finish kwam. Het liep inderdaad wat fout helemaal op het einde maar we onthouden hier het fantastisch voorbereidend werk in de finale op weg naar de sprint. De passage door de Moeren was eveneens prima, Sasha en Lindsay De Vylder netjes mee in de eerste waaier, voor Lindsay ondanks een crash en een dubbele fietswissel eerder in de wedstrijd. Winnaar werd Pascal Ackermann.

Op naar de Loirestreek dan, waar onder meer enkele neoprofs top 10 scoorden op heuvelachtige en smalle wegen. Kamiel Bonneu was nog maar net terug van een hoogtestage van 12 dagen op en rond Mount Etna in Sicilië en haalde net de top tien in de Classic Loire Antlantique. Kamiel liet zich sterk gelden in een kopgroep van 14 waar in de finale slag om slinger gedemarreerd werd. Julian Mertens was net niet mee in dat groepje, hij liet vanuit het wiel van Kamiel het gat vallen. Julian eindigde samen met Vito Braet, Aaron Van Poucke en Julian Mertens in de groep die reed voor plaats 15. In Cholet - Pays de la Loire waren Ruben Apers, 22ste na een attente en aanvallend gereden koers, Julian Mertens als 16de en Vincent Braet als 8ste onze sterke mannen. Alles samen leverde dat winst in het ploegenklassement op!! Respectievelijke winnaars waren de Fransen Anthony Perez en Marc Sarreau.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners